Zdravlje djece od najmanjih nogu

Zdravlje djece, zapitajmo se… Kakva je to hrana koju danas jedu naša djeca? Je li ijedan naraštaj prije nas živio u takvom obilju hrane, namirnica privlačnog mirisa, okusa i izgleda, velike kalorijske vrijednosti, ali namirnica koje istodobno sadrže malo ili nimalo životno važnih tvari poput enzima, vitamina i minerala? Zdravstveno najizazovnija promjena je polazak u vrtić gdje djeca iskuse prvi doticaj s raznim virusima i bakterijama. Upravo su zaraze gornjih dišnih putova, pluća i crijeva pravi izazov dječjem imunitetu te uzrok čestog izostanka iz vrtića, što zaposlenim roditeljima može postati pravo opterećenje i problem. Tome možemo dodati i alergije te upalne tegobe kože u vidu neurodermitisa. Stoga, ne zaboravite zdravlje djece, na najmlađe – naša odgovornost je osigurati im dostatan unos prirodnih esencijalnih hranjiva!

Omega 3 masne kiseline za razvoj mozga od začeća

Omega 3 masne kiseline važne su za dječje zdravlje ne samo od trenutka rođenja već od samoga začeća, stoga se posebno preporučuju trudnicama i djeci predškolske dobi. To je nutrijent koji je neizbježan za trudnice, jer je ključan za razvoj mozga fetusa i kognitivne funkcije, smanjuje rizik pojave astme, alergije, dijabetesa, upalnih bolesti, ADHD-a, važan za zdravlje srca i krvnih žila itd.

Potrebno ga je suplementirati tijekom cijelog života, ali ključna je suplementacija za vrijeme trudnoće i tijekom prve tri godine života djeteta. 2007. je rađeno istraživanje o povezanosti količina morske hrane konzumirane tijekom trudnoće i IQ-a djeteta, te je zaključeno da se kod djece majki koje su uzimale manje od 340 grama tjedno rizik poremećaja koordinacije kao i problema s govorom i ponašanjem povećao. Neke studije upućuju na to da djeca čije su majke tijekom trudnoće uzimale Omega riblje ulje, imaju manju pojavnost alergije i astme. Zdravlje djece ispred svega.

Omega 3 concentrate

Cijena za članove:
kartično i obročno plaćanje: 126,32 kn
ostala plaćanja: 120,00 kn

Proizvod Omega 3 sadrži 100 kapsula koncentrata, dobivenog molekularnom destilacijom čime se osigurava maksimalna čistoća koncentrata ribljeg ulja.

 

Probiotici za žvakanje – 4 milijarde čuvara vaše djece!

Probiotici su korisne crijevne bakterije koje mijenjaju bakterijsku ravnotežu ljudske crijevne flore u korist dobrih bakterija. Potiskujući nepoželjne mikroorganizme, bakterije i kvasnice, povećava se iskorištavanje hranjivih tvari iz hrane koju dijete jede, olakšava se upijanje minerala (npr. željeza), organizam se opskrbljuje folnom kiselinom i ostalim B vitaminima koje dobre bakterije proizvode, smanjuje se mogućnost razvoja upala i infekcija. Probiotici su nužni nakon svake antibiotske terapije. Uz probiotike dijete će bolje napredovati, učiti, pamtiti i općenito imati bolji imunitet.

Probio Balance

Proizvod ProbioBalance sadrži 60 ukusnih tableta za žvakanje od kojih svaka sadrži 4 milijarde korisnih crijevnih bakterija! Svaka tableta sadrži tri soja probiotičkih bakterija – LGG (Lactobacillus rhamnosus GG) ACIDOPHILUS (Lactobacillus Acidophilus), BBL (Bifidobacterium longum), koje zajednički predstavljaju superiornu probiotičku formaciju za jačanje imuniteta. Za zdravlje djece, probiotici su poželjni kućni proizvod.

Cijena za članove:
kartično i obročno plaćanje: 147,37 kn
ostala plaćanja: 140,00 kn

Da bi se mladi organizam razvio, fizički i psihički, potrebne su ogromne količine hranjivih i gradivnih tvari. Potrebni su vitamini i minerali bez kojih su procesi izgradnje nemogući. Važno je znati da se vitamini i minerali ne mogu sintetizirati u organizmu. Njih moramo osigurati isključivo putem hrane. Druga važna činjenica je da se većina vitamina i minerala ne mogu pohraniti u tjelesne zalihe. Stoga ih treba unositi svakodnevno. Pomanjkanje ili već manje odstupanje od potrebne količine ovih esencijalnih tvari može bitno usporiti i poremetiti tijek rasta i razvoja. Može onemogućiti razvoj imunološkog sustava, razvoj mozga i umnih sposobnosti, razvoj kostiju i zuba, a i potaknuti neželjene procese i bolesti. Zdravlje djece nema alternativu.

Lion Kids +D

Lion Kids +D
90 multivitaminskih tableta za žvakanje

Cijene za članove:
kartično i obročno plaćanje: 73,68 kn
ostala plaćanja: 70,00 kn

 

Lion Kids +C

Lion Kids +C
90 tableta za žvakanje vitamina C

Cijene za članove:
kartično i obročno plaćanje: 62,11 kn
ostala plaćanja: 59,00 kn

 

Sugar Free Gummies

Sugar Free Gummies
100 multivitaminskih gumenih bombona

Cijene za članove:
kartično i obročno plaćanje: 184,21 kn
ostala plaćanja: 175,00 kn

 

Zašto suplementirati prehranu djeteta s esencijalnim hranjivima, vitaminima, mineralima i probioticima?

  • jer se vitamini ne mogu sintetizirati, niti pohraniti u zalihe, već ih trebamo unositi svakodnevno
  • jer istraživanja pokazuju da uzimanje omega-3 masnih kiselina tijekom trudnoće i dojenja može biti odlučujuće u ranom neurološkom razvoju djeteta što se naposljetku odražava na inteligenciju.
  • jer su B vitamini nužni za funkcioniranje imuniteta i razvoj živčanog sustava i vid
  • jer se C vitamin pojačano troši u rastu i razvoju, a ključan je i za neutralizaciju otrova iz hrane i okoliša

 

  • jer se C vitamin brine da tijelo upije maksimum željeza iz hrane, te je bitno za razvoj kostiju, tetiva i zuba
  • jer organizam u razvoju zahtijeva puno folne kiseline, a povrće, koje je njen glavni izvor, nije baš omiljena namirnica u dječjoj dobi! Folna kiselina, osim za razvoj, sprječava pojavu srčano-žilnih bolesti u odrasloj dobi.
  • jer B vitamini smanjuju razdražljivost, potiču moždane funkcije, pozitivno utječu na raspoloženje i koncentraciju
  • jer se cink brine o jakom imunitetu i treba ga nadoknaditi, pogotovo stoga što ima jako puno kradljivaca cinka – gazirana pića, slatkiši, grickalice, pudinzi, razni aditivi, bojila
  • jer su školska i predškolska djeca posebno izložena zarazama

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.