Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Vein ProteX (60 tab)

, , , , , , , ,

Vein ProteX je formula za elastične krvne žile i dobru cirkulaciju čije djelatne tvari jačaju stijenke kapilara i krvnih žila tako što sprečavaju razgradnju kolagena i elastina, dvije najvažnije bjelančevine koja krvnim žilama daju gipkost i čvrstoću.

 Ako znamo da smo stari onoliko koliko su stare naše krvne žile, a da smo vitalni onoliko koliko imamo dobar optok krvi, tada je VeinProteX proizvod za svakoga tko želi sačuvati mladost i vitalnost.

294.73 Kn 210.00 Kn

Naše se vene cijeli život bore protiv sile teže time što tjeraju krv od kapilra prema srcu. U njihovim stjenkama nalaze se mali zalisci (ventili), koji kad se zatvore sprječavaju vraćanje krvi i njeno nakupljanje u udovima. Tu funkciju održava srce, koje djeluje kao pumpa tako da se zalisci vena otvaraju i zatvaraju sa svakim otkucajem srca.

vein-protex-winogronaUkoliko se iz bilo kojeg razloga ta funkcija naruši, može doći do nakupljanja krvi u udovima, što uzrokuje natečenost nogu, osjećaj vrućine i neugodno oticanje. Tu se ne radi samo o estetskom problemu; dugotrajni, ne liječeni simptomi mogu dovesti do ozbiljnih oboljenja vena. Ove poteškoće često se javljaju kod osoba koje dugo stoje na poslu, ali isto tako i kod onih koje puno sjede. Uzrok potonjeg leži u savijenim koljenima zbog čega se narušava protok kroz vene, dok su istovremeno izložene pritisku na sjedeću površinu. Znači, rad koji uključuje dugotrajno stajanje ili sjedenje, a to su većina današnjih zanimanja, podrazumijeva posebno opasan način života za vene. Na zdravlje vena nepovoljno mogu utjecati i brojni drugi čimbenici, kao npr. pretilost (krv se pumpa uz veći otpor), sjedilački način života (normalan protok krvi pomažu okolni mišići), godine i hormonalni čimbenici. Možemo i sami puno toga učiniti za zdravlje naših vena aktivnim načinom života, nošenjem zdrave obuće, naizmjeničnim toplo-hladnim tuševima i podizanjem nogu vremena na vrijeme. Tu je i naša krema Vein Care koja se pokazala vrlo djelotvornom. No, od sada, CaliVita nam omogućuje da svoje vene zaštitimo i nahranimo i iznutra! Upravo tome služe pažljivo odabrani sastojci CaliVita Vein ProteX-a.

Osnovni sastojak formule je OPC, snažan antioksidans, ekstrahiran iz sjemenki grožđa, pod stručnim imenom – kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC). OPC se spremno vežu na područja s velikim sadržajem glikozaminoglikana, kao što su npr. stjenke kapilara. Upravo su zato OPC korisni u smanjenju permeabilnosti krvnih žila, ali i kao potpora čvrstoći kapilara, a osim toga radi se o snažnim antoksidansima.

vein-protex-nogiVein ProteX sadrži i 250 mg vitamina C koji također pomaže očuvati fleksibilnost stjenki krvnih žila i neophodan je za sintezu kolagena koji učvršćuje stjenke vena. U formuli se nalazi i MSM, sastojak prije svega poznat po svom blagotvornom učinku na zglobove, no isto tako može pozitivno djelovati i na krvne žile, te za kapilare i vene vrlo važne bioflavonoide hesperdin. Hesperdin je u vodi topljivi antioksidans, prisutan uz vitamin C u voću, koji povećava aktivnost vitamina C u tijelu. Bioflavonoidi čuvaju stjenke kapilara, djeluju kao međustanično vezivo i na taj način jačaju kolagen. Osim toga mogu pomoći u smanjenju otečenosti nogu koja nastaje zbog zadržavanja tekućine. Hesperdin je, poput svih bioflavonoida, najučinkovitiji u kombinaciji s vitaminom C i drugim bioflavonoidima. Jako je važno što Vein ProteX sadrži i ekstrakte dviju dragocjenih biljaka, đumbira i kurkume koje se odlikuju svojstvima da sprječavaju abnormalno sljepljivanje (agregaciju) trombocita što u konačnici rezultira inhibicijom stvaranja ugrušaka.

Studija objavljena u časopisu Prostaglandins Medicine (1984), naglašava da je đumbir puno djelotvorniji u tom smislu od češnjaka. Kurkumin osim toga ima antioksidativna i antiupalna svojstva što je važno u sprječavanju upalnih procesa na krvnim žilama. (Arzneim Frost. (36:715-7 1986). Ðumbir je poznat po tome da potiče kolanje krvi što je važno kod osoba koje puno sjede te puno krvi zaostaje u tim džepovima i dobro ih je pokrenuti.

Općenito se dobrobit ovih biljaka može očitovati kod bolesti vena, kardiovaskularnih bolesti, artritisa te povišenog kolesterola.

Mislite na zdravlje svojih vena i pomognite ih uzimanjem Vein ProteX-a!

Aktivni sastojci jedne tablete:

 • Vitamin C 250 mg
 • MSM (Methyl Sulfonyl Methane) 150 mg
 • Kompleks oligomernih proantocijanidina (OPC) 100 mg
 • Ekstrakt đumbira 66.6 mg
 • Kurkuma 50 mg
 • Hesperdinski kompleks 15 mg

Doziranje:

1-2 tablete dnevno prije obroka ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

60 tableta

Preporučujemo proizvod za:

 • ARTRITIS-upala zglobova
 • ALERGIJA
 • ASTMA-teško i kratko disanje u nastupima- kod odraslih
 • HEMEROIDI-proširenje vena u blizini čmara
 • Srce i krvotok
 • KOLESTEROL-masnoća u krvi
 • LOŠA CIRKULACIJA
 • VENE OTEČENE-OBOLJELE NOGE
 • BOLOVI – glavobolja

 

"Naucio sam da svi zele zivjeti na vrhu planine, zaboravljajuci da se istinska sreca skriva u samom nacinu penjanja na vrh. " - GABRIEL GARCIA MARQUEZ

“Naucio sam da svi zele zivjeti na vrhu planine, zaboravljajuci da se istinska sreca skriva u samom nacinu penjanja na vrh. ” – GABRIEL GARCIA MARQUEZ

 

 

 

 

 

 

 

UPOZORENJE:

 • Prije uporabe bilo kojeg suplementa, posavjetujte se sa liječnikom.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
 • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
 • Držite podalje od dohvata male djece.