Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Bio NONI je tekući dodatak prehrani koji sadrži sok nonija iz organskog uzgoja obogaćen prirodnom aromom maline, također iz bio uzgoja.

Dobijete jedan Bio Noni BESPLATNO

Pakiranje CaliVita organski (bio) Noni sok:

 • 4 x 946 ml

Sastav u 30 ml soka – Organski (bio) Noni:

 • sok ploda nonija iz organskog uzgoja  100%

 

CaliVita International® 100% originalni Organic Noni sok je još jedan u nizu kvalitetnih dodataka prehrani koje predstavljamo na tržištu. Kakvoća Noni soka je zagarantirana jer je i Noni, kao i svaki od 130-ak proizvoda iz asortimana, prošao najstroža ispitivanja te se nalazi na svjetskoj listi FDA (Food and Drug Administration) kontroliranih proizvoda. Kao i svaki drugi proizvod koji nudimo na hrvatskom tržištu,Calivita International® Organic Noni sok je dodatno ispitan od strane Ministarstva Zdravstva RH koje se usuglasilo sa njegovim puštanjem u promet kao suplementa prehrani.

PAKIRANJE CALIVITA NONI SOKA: 946 ML

Domovina Noni-a je Francuska Polinezija koja označava skupinu od 118 otoka i atola u južnom Pacifiku. Najveći i turistički najpoznatiji među njima je otok Tahiti.

Polinezija je na glasu kao raj na zemlji, a među prvim europljanima koji su došli na ovo otočje su James Cook i članovi posade legendarnog broda Bounty. Polinezijski Noni se više od 2000 godina koristi kao prirodni tonik i lijek za poremećenu ravnotežu probavnog, crijevnog, dišnog i imuno sustava. Korišten je i kod svakodnevnih probleme : temperatura, upala,proljeva, zatvora, te kod životinjskih ugriza i uboda insekata. Extrakt iz voća noni, bogat je vitaminima, mineralnim tvarima (natrij, kalij, željezo, mangan, magnezij), aminokiselinama i enzimima.

Ostali sastojci: kseronin, prokseronin, skopoletin, damnakantal. Noni (lat. Morinda citrifolia) je voćka udomaćena na otocima Francuske Polinezije i Havaja. Znanstvena istraživanja provedena posljednjih desetljeća otkrivaju sve veći broj djelatnih principa Noni-a i tako dodatno objašnjavaju stoljetnu privrženost starosjedioca prema ovom voću. Plod ove čudesne biljke sadrži 18 vrsta aminokiselina, mineralne tvari i brojne vitamine i enzime. Najvažniji među njima su prokseronin, serotonin, skopoletin i damnakantal. Damnakantal igra kontrolnu ulogu u diferencijaciji stanica i tkiva. Pošto doprinosi nastajanju najpovoljnijeg nivoa tzv. T- i B- stanica, kao i makrofaga limfnih stanica, on pomaže imunološkom sustavu da se djelotvorno nosi s bolestima. Kseronin i prokseronin koji se nalaze u noni-u imaju antidepresivno djelovanje. Ove tvari pojačavaju proizvodnju endorfina čije oslobađanje rezultira dobrim raspoloženjem i dobrom atmosferom. Ublažavaju bolove uslijed upale zglobova i njihove istrošenosti a da pri tom ne stvaraju ovisnost. Pokreću mehanizme za sprječavanje upale, imaju antialergijsko djelovanje i pojačavaju otpornu sposobnost organizma prema bakterijama i virusima. Skopoletin podržava funkciju štitnjače, povećava razinu serotonina i melatonina u organizmu sprječavajući time promjene raspoloženja, tj. povoljno utječe na sposobnost prilagođavanja dnevnim promjenama i regulira ciklus sna. Djelatni principi ovog voća zajednički pozitivno utječu na metabolizam i pomažu u očuvanju zdravlja.

Noni = Kraljica voća

DOZIRANJE NONI SOKA:

Svima koji prvi puta počinju piti Noni preporučamo test dozu zbog eventualne alergije.Test traje 3 dana.Test doza: 1/4 čepa Noni-a, ujutro na tašte.

Nakon test doze preporučamopreventivnu dozu Nonija od 1-2 čepa dnevno (za zdrave osobe), npr:

 • 1 čep ujutro na tašte
 • 1 čep prije spavanja 1 sat nakon obroka.

Ovisno o vašim osobnim potrebama (bolest) preporučamo kurativnu dozu Nonija od 2-4 čepa dnevno, npr.

 • 1 čep ujutro na tašte
 • 1 čep prije dnevnog obroka (min 1/2 sata prije)
 • 1 čep prije spavanja min 1 sat nakon obroka. Noni se uklapa u sve vrste vaše terapije.

Važno:

 • Prije svakog doziranja dobro protresti sadržaj boce.
 • Nakon otvaranja, bocu obavezno držati u hladnjaku.
 • Preporučamo da min 1/2 sata poslije uzimanja Nonija ne konzumirate cigarete, kavu, alkohol ili druge stimulanse.
 • Preporučamo da nakon uzimanja Nonija dodatno popijete i čep vode i na taj način 100% iskoristite Noni juice.
 • 1 čep Nonija = 30 ml

FDA je stavila Noni na GRAS listu (GENERALY RECOGNIZED AS SAFE), te se može koristiti kao i bilo koje drugo voće neovisno o lijekovima koje osoba uzima.

 • 25% ljudi reagira vrlo dobro već unutar prva 3 tjedna korištenja Nonija
 • 50% reagira vrlo dobro nakon 6-8 tjedana
 • ostali reagiraju nakon tri mjeseca (fibromijalgija, multipla skleroza, kronični umor)

Za ozbiljne bolesti i sve kronične bolesti treba piti Noni barem tri mjeseca.

Često pitanje u svezi Nonija vezano je za djecu kao konzumente Nonija. U Polineziji su djeci normalno davali plod ili sok nonija za iste probleme zbog kojih noni preporučujemo i danas: česte dječje prehlade, curenje iz nosa, alergije, infekcije urinarnog ili dišnog sustava. No, tijekom istraživanja djelovanja nonija danas, utvrđeno je izuzetno djelovanje kod problema koncentracije, hiperaktivnosti ili poremećaja raspoloženja kod djece. Kod djece tinejdžerske dobi zabilježeno jesmanjeno izbijanje akni za vrijeme uzimanja nonija.

Noni je adaptogena biljka čija je popularnost temeljena na najvećem sadržaju prokseronina u prirodi. Čitav niz zanimljivih tvari čini u plodu nonija jedinstvenu cjelinu koja na staničnoj razini proizvodi i jedinstven biološki učinak. Visoki sadržaj djelatnih tvari, farmaceutska kvaliteta sirovine, savršena očuvanost nepropusnom ambalažom i ugodan okus opravdavaju dugogodišnju popularnost Noni soka. Domovina Nonija je Francuska Polinezija u Tihom oceanu, skupina 118 otoka i atola, među kojima je najpoznatiji Tahiti.

Noni je poznat kao kraljica voća, a koristi se više od 2000 godina kao prirodni tonik i lijek za poremećenu ravnotežu  probavnog, crijevnog i dišnog sustava te imuniteta. Znanstvena istraživanja provedena tijekom posljednjih godina otkrivaju sve veći broj djelatnih tvari Nonija i tako stoljetna privrženost starosjedioca prema ovom voću dobiva i znanstveno objašnjenje. Tvar po kojoj je noni postao poznat i koja je na neki način temelj njegovih terapeutskih sposobnosti je velika molekula prokseronina, kojega organizam/jetra pretvara u fiziološki aktivni oblik kseronin. Tijelo koristi kseronin u ciljanim stanicama za pokretanje metaboličkih procesa. To se zbiva na staničnoj razini posredstvom bjelančevina. Naime, mnoge bjelančevine koriste kseronin za svoju aktivnost što se odražava na funkcioniranje cjelokupnog organizma. To ne iznenađuje budući da su bjelančevine ključne životne tvari – one omogućuju transport hranjivih tvari diljem organizma, čine osnovnu građu našega tijela, djeluju kao hormoni, djeluju kao enzimi koorinirajući sve tjelesne procese na molekularnoj razini te na kraju djeluju kao protutijela u imunološkom sustavu.

noni-owoc_kd183xdc (1)Koristeći kseronin stanice se mogu brže i uspješnije obnavljati, no za svaku obnovu treba vremena pa za tu svrhu Noni treba koristiti najmanje 3 mjeseca. Skopoletin pojačava proizvodnju serotonina i melatonina u organizmu. Redovitom uporabom nonija osiguravamo njihove normalne razine u mozgu, što izaziva bolje raspoloženje, bolji san, suzbijanje potištenosti i napada migrene, ali se smanjuje/regulira osjećaj gladi koji je često posljedica stresa i nemira.

S obzirom da skopoletin općenito možemo opisati kao tvar za opuštanje dobrobit se očituje i kod povišenog kao i sniženog krvnog tlaka, grčeva, mišićnih i menstrualnih bolova, astme i plućnih tegoba itd. Damnakantal sudjeluje u procesima kontrole stanične diobe te tako koči nekontrolirano bujanje stanica, a može pomoći i pri zaštiti od negativnih posljedica zračenja na ljudski organizam. Budući da sudjeluje u postizanju optimalne razine tzv. T- i B-stanica, pojačava djelotvornost imuniteta. Aktivne tvari u Noniju pospješuju proizvodnju dušičnog monoksida (NO) koji je prisutan u gotovo svim tjelesnim funkcijama i nužan za njihovo odvijanje. Ova jednostavna, ali djelotvorna molekula ima sposobnost smanjiti angioznu bol, sprečava tvorbu krvnih ugrušaka te putem mehanizma opuštanja krvnih žila doprinosi smanjenju visokog krvnog tlaka. Dušični monoksid poboljšava rad crijeva, sprečava lijepljenje krvnih pločica (trombocita), pomaže izlučivanju inzulina, hormona rasta, a poznato je i prirodno sredstvo za potenciju. Manje poznata tvar je i limonen, tvar snažnog protutumorskog djelovanja, a kao sastojak nonija djeluje sinergijski sa prokseroninom i damnakantalom. Tu su i eugenol i asperulozid, tvari protuupalnog djelovanja.

Za ozbiljne bolesti i sve kronične bolesti treba piti Noni barem tri mjeseca.

Često pitanje u svezi Nonija vezano je za djecu kao konzumente Nonija. U Polineziji su djeci normalno davali plod ili sok nonija za iste probleme zbog kojih noni preporučujemo i danas: česte dječje prehlade, curenje iz nosa, alergije, infekcije urinarnog ili dišnog sustava. No, tijekom istraživanja djelovanja nonija danas, utvrđeno je izuzetno djelovanje kod problema koncentracije, hiperaktivnosti ili poremećaja raspoloženja kod djece. Kod djece tinejdžerske dobi zabilježeno je smanjeno izbijanje akni za vrijeme uzimanja nonija.

Kvota uspjeha prilikom upotrebe Calivita Noni soka:

SMETNJE

BROJ PACIJENATA

KVOTA USPJEHA

Odvikavanje od pušenja

447

58%

Moždani udar

983

58%

Problemi sa bubrezima

2127

66%

Rak

847

67%

Izgradnja mišića

709

71%

Stres

3273

71%

Nesanica

1148

72%

Debljina

2638

72%

Budnost

2538

73%

Depresije

781

77%

Problemi sa disanjem, astma

2727

78%

Općenito zdravlje

3716

79%

Artritis

673

80%

Srčani problemi

1058

80%

Dijabetes Tip 1 Tip 2

2434

83%

Alergije

851

85%

Visoki krvni tlak

721

87%

Bolovi, glavobolje

3785

87%

Seksualnost

1545

88%

Koncentracija

301

89%

Probava

1509

89%

Manjak energije, pospanost

7931

91%

 

Preporučujemo proizvod za:

 • Imunitet
 • IMUNITET-obrana od bolesti
 • OPORAVAK OD BOLESTI
 • ZAMOR-manjak energije, pospanost
 • ZAŠTITA ZDRAVLJA
 • ALERGIJA
 • ASTMA-bronhijalna kod djece
 • ASTMA-teško i kratko disanje u nastupima- kod odraslih
 • Visok krvni tlak
 • Tumori
 • KARCINOM I PREVENCIJA-zločudni tumor-rak
 • TUMOR RAK-zaštita od nastanka
 • Ženski i muški problemi
 • MENSTRUACIJA – neuredna
 • DEPRESIJA
 • NESANICA, nedovoljno spavanje
 • Pomoć kod stresa
 • DIJABETES-šećer u krvi
 • ALKOHOLIZAM-pomoć alkoholičarima

DAROVI ZEMLJE, VODE I SUNCA "Kamenje je zemlja, Vjetar je zrak, Sunce je kralj, a More voda. Kad to sve spojimo zajedno, život se rađa, a on je tajna u samom sebi" - Deepak Chopra

 

 

MOŽETE NARUČITI I JEDAN NONI, ILI DVA NONIJA SA POPUSTOM OD – 10%

 

17g

NAARUČITE JEDAN NONI

2xbiononi

NARUČITE DVA NONIJA SA -10%