Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Ginkgo XC (100 tbl)

, ,

Naziv ginko potječe od kineskog naziva gin-kio, što u prijevodu znači srebrni plod. Smatra se najvitalnijom biljnom vrstom na svijetu. Fosili ukazuju da je živjela prije čak 270 milijuna godina, a neki današnji primjerci stari su preko 3000 godina. Tijekom milijuna godina razvio je snažan imunitet te nije podložan bolestima i nametnicima. Poznata je i činjenica da je jedno drvo u Hirošimi preživjelo atomsku katastrofu. Zbog svega toga nije neobično da se ginko naziva fontanom mladosti. Njezino lišće i sjeme već se stoljećima koriste u staroj kineskoj medicini, prvenstveno za liječenje astme, bolesti bronhija i pluća, kao i za poboljšanje periferne i moždane cirkulacije krvi.

161.40 Kn 115.00 Kn

Calivita s ponosom predstavlja Gingko XC – proizvod koji po broju tableta i sadržaju ekstrakta u svakoj tableti zasluženo nosi ime: Ginkgo XC – kralj na tržištu!

Zdravstveni učinak ginka prvenstveno možemo zahvaliti dvjema skupinama djelatnih tvari: flavonoglikozidima i  terpenolaktonima (ginkolidi, bilobalid).

Kako bi učinak ginka bio osiguran u najvećoj mogućoj mjeri, svaki dobar pripravak treba sadržavati pažljivo uravnoteženu i doziranu količinu ovih tvari i to 24 % flavonoglikozida te 6 % terpenolaktona. Slični pripravci na tržištu sadrže 40 mg standardizirane iscrpine ginka u jednoj tableti, od čega 24 % ginkoflavonoida (9,6 mg po tableti), te 6% terpenolaktona (2,4 mg u 1 tableti).

Calivita GinkgoXC sadrži 90 mg standardizirane iscrpine ginka u jednoj tableti, od toga čak 21,6 mg ginkoflavonoida i 5,4 mg terpenolaktona.

Flavonoglikozidima pripada antioksidativno djelovanje, te uloga u sprječavanju ljepljenja trombocita. Na taj način štiti se krvožilni sustav i središnji živčani sustav od oksidativnih promjena koje su podloga aterosklerozi i demenciji.

Terpenolaktoni su odgovorni za pojačan dotok krvi do mozga, srca i drugih tjelesnih organa, te doprinose njihovoj boljoj opskrbi kisikom i hranjivim tvarima. To će osnažiti  srčani mišić i ostale mišiće tijela, pluća, moždane funkcije, vid i sluh.

Ukoliko imate problema s koagulacijom krvi potražite savjet liječnika!

Djelovanje ginka:

Mozak: ginko se posebno preporučuje za održavanje moždanih funkcija u starijoj životnoj dobi, u borbi protiv neugodnih pratitelja starenje poput zaboravljivosti, demencije, vrtoglavice i ostalih tegoba čiji osnovni uzrok može biti slabljenje moždane cirkulacije. Odlično se nadopunjava sa koenzimom Q10.

Srce i krvne žile: ginko pospješuje dotok krvi u srce, bolja je opskrba kisikom i hranjivim tvarima srčanih stanica. U ovom slučaju dobro ga je nadopunjavati koenzimom Q10 koji je bitan za normalan rad srca.

Uši / sluh: starenje uzrokuje i slabljenje sluha jer zbog slabije cirkulacije živci unutarnjeg uha ne dobivaju dovoljno krvi. Ginko postiže odlične rezultate uz koenzim Q10  kod nagluhosti te tinitusa (zvonjenje u ušima).

Za zaštitu mišića: kod bolova u mišićima (fibromijalgija) te osobama koje uzimaju lijekove za snižavanja kolesterola (statini) preporučujemo  kombinaciju ginka i koenzima Q10.

Oči / vid: ginko pomaže u boljoj opskrbi krvlju očne retine, koji inače slabi sa godinama te vodi ka vrlo čestim problemima u starosti poput očne mrene, glaukoma i staračke sljepoće. Posebno se preporučuje dijabetičarima zbog spriječavanja dijabetičke retinopatije. Odlično se nadopnunjuje s proizvodima Lutein Plus ili Mega Protect.

Cirkulacija: ginko se preporučuje i osobama s lošom cirkulacijom, koje pate od osjećaja hladnoće u rukama i nogama.

Hodanje bez bolova: u nekim zemljama Europske Unije ginko se prepisuje za hodanje bez bolova, jer svojim antioksidacijskim sposobnostima djeluje na očuvanje protočnosti krvnih žila.

 

1 bočica Ginkga XC sadrži 100 tableta, a svaka tableta 90 mg ginka!

Pažnja!

 • korištenje preparata NE preporučuje se djeci
 • primjenu Ginko bilobe treba izbjegavati za vrijeme trudnće i dojenja!
 • osobe koje boluju od dijabetesa ili imaju problema sa zgrušavanjem krvi, prije upotrebe bi se trebali posavjetovati sa liječnikom

Doziranje:

1 tableta dnevno, ili prema preporuci liječnika.

Pakiranje:

100 tableta

Aktivni sastojci:

 • Ekstrakt lista Ginko Bilobe 90 mg

Preporučujemo proizvod za:

 • Za bolji vid
 • LOŠA CIRKULACIJA
 • SENILNOST
 • Za bolju koncentraciju i pamćenje
 • ZUJANJE U UŠIMA I STARAČKA NAGLUHOST
"Pročišćavanje sebe ... znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg okoliša." - Gandhi

“Pročišćavanje sebe … znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje
vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg
okoliša.” – Gandhi

 

 

 

 

 

 

 

UPOZORENJE:

 • Prije uporabe bilo kojeg suplementa, posavjetujte se sa liječnikom.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
 • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
 • Držite podalje od dohvata male djece.