Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Ulje noćurka – tajna vaše mladosti i ljepote

, , , , , ,

Ulje žutog noćurka od prije je poznato kao žensko ulje, jer ga žene koriste i za zdravlje i za ljepotu. Primjena ulja žutog noćurka u velikoj mjeri sprečava neugodne tegobe koji se javljaju prije menstruacije (PMS) – potištenost, razdražljivost, preosjetljivost dojki, bolovi. Korisno je kod mastopatije, za brže i uspješnije mršavljenje, a nanošenjem izravno na kožu možemo usporiti nastanak bora i starenje kože. Posebno njime treba njegovati područje oko očiju i usana.

260.19 Kn (34.53 €) 195.14 Kn (25.90 €)

Biljka koja cvate noću i izlučuje ulje noćurka bogato dvjema nezasićenim masnim kiselinama: linolnom i gama-linolenskom. Potreba našeg organizma za ovim kiselinama daleko je veća od prosječnog dnevnog unosa. Preporučuju se za uravnoteženje mnogih metaboličkih funkcija, smanjenje rizika od bolesti srca i krvnih žila, te smanjenje neugodnih simptoma PMS-a.

wiesiolek-image

Ulje noćurka

Žuti noćurak (Oenothera biennis) smatra se jednim od najbogatijih prirodnih izvora esencijalnih masnih kiselina – alfa-linolenske kiseline (LA) 72% i gama-linolenske kiseline (GLA) 9%. Prva spada među esencijalne masne kiseline, što znači da ju organizam nije sposoban sam proizvesti, već ju je nužno unijeti hranom. Svjetska zdravstvena organizacija esencijalne masne kiseline smatra toliko važnima da, prema njezinim prijedlozima, nezasićene masne kiseline kod odraslih trebaju činiti 3 % dnevno unesenih kalorija, a kod dojilja i djece čak 5%. Naša današnja prehrana obiluje, upravo suprotno, zasićenim masnim kiselinama i kolesterolom, lipidnim peroksidima (pržena hrana), trans-masnim kiselinama (margarin) i pročišćenim/rafiniranim biljnim uljima (u kojima već nedostaju nezasićene masne kiseline) čime se otvaraju vrata mnogobrojnim štetnim i često razornim procesima (oksidacija, upale, otežana ili promijenjena funkcija stanica itd). Zbog toga bi, pored ribljeg ulja kao izvora omega3, ulje žutog noćurka trebalo biti bitan sastojak zdrave i uravnotežene prehrane.

Esencijalne masne kiseline nužne su za održavanje optimalnog omjera omega3 i omega6 masnih kiselina u organizmu, te kao izvor nekih prostaglandina što ima važnu ulogu u regulaciji krvnog tlaka, održavanju zdrave funkcije imunološkog sustava i funkcije žlijezda s unutarnjim lučenjem (hormoni), djelovanju živčanog sustava i metabolizmu te brojna druga područja djelovanja. Općenito nadopunjavanjem prehrane ovim masnim kiselinama možemo usporiti procese starenja, oštećenja stanica i funkcije tkiva te živjeti dulje i kvalitetnije.

 

Ulje noćurka od prije je poznato kao žensko ulje, jer ga žene koriste i za zdravlje i za ljepotu. Primjena ulja žutog noćurka u velikoj mjeri sprečava neugodne tegobe koji se javljaju prije menstruacije (PMS) – potištenost, razdražljivost, preosjetljivost dojki, bolovi. Korisno je kod mastopatije, za brže i uspješnije mršavljenje, a nanošenjem izravno na kožu možemo usporiti nastanak bora i starenje kože. Posebno njime treba njegovati područje oko očiju i usana.

Sve gore navedeno ukazuje da je ulje žutog noćurka jedan od najsvestranije primjenjivanih dodataka prehrani koji zaslužuje svoje mjesto u svakom domu.

 

Tajna mladosti.

Doziranje:

3-6 želatinskih kapsula dnevno, ili prema preporuci ličenika.
Pakiranje: 100 želatinskih kapsula

Sastojci

 • cis-linolenska kiselina 365mg
 • gama-linolenska kiselina 45mg

Preporučujemo proizvod za:

 • DERMATITIS-zapaljenje dubljih slojeva kože
 • EKCEM-kožno oboljenje uz pojavu otoka, crvenila, plikova
 • LJEPŠA I ZDRAVIJA KOŽA
 • VITILIGO
 • ZGRUŠAVANJE KRVI
 • MENSTRUACIJA – bolna
 • ALZHEIMEROVA BOLEST – oboljenje centralnog živčanog sistema
 • PARKINSONOVA BOLEST
 • ALKOHOLIZAM-pomoć alkoholičarima
"Pročišćavanje sebe ... znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg okoliša." - Gandhi

“Pročišćavanje sebe … znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje
vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg
okoliša.” – Gandhi

 

 

 

 

 

 

 

UPOZORENJE!

 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
 • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
 • Držite podalje od dohvata male djece. 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.