Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Koenzim za žvakanje – Za snažno srce, uhvatite zalet uz Q10

, , , , , , , , , , , , ,

Chewable CoQ10 s 60 mg Q10 u obliku tableta za žvakanje s okusom naranče. Prilikom razvoja proizvoda prvenstveno smo mislili na one kupce kojima gutanje kapsula ili tableta predstavlja problem jer osjećaju nelagodu, kao i one koji su zbog svog dinamičnog načina života uvijek u pokretu i zato traže proizvod koji mogu uzeti bilo kad, te kojima su potrebne veće doze koenzima Q10 od onih koje sadrže CoQ10 pastile.

Tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

400.84 Kn (53.20 €) 300.63 Kn (39.90 €)

Koenzim za žvakanje – meke kapsule s okusom naranče.

Ljudski organizam proizvodi koenzim Q10, ali ta proizvodnja se smanjuje nakon 35. godine života, stoga je njegova suplementacija korisna kao podrška za rad svih vitalnih organa, naročito srca. Stoga je i naš novi koenzim za žvakanje, doprinos očuvanju vašeg zdravlja!

KOENZIM ZA ŽVAKANJE Q10

Primjena koenzima Q10 počiva na njegovoj ulozi u proizvodnji energije u mitohondrijima. To je posebno važno za stanice sa neizmjerno velikim energetskim potrebama kao što su stanice srca. Osim toga, koenzim Q10 je jedan od najjačih antioksidansa. Činjenica da je prisutan upravo u mitohondrijima gdje nastaje glavnina slobodnih radikala u tijelu, daje mu poseban značaj. Koenzim za žvakanje ima prednost što njegova apsorpcija počima već u ustima.

Dr. Peter Mitchell je 1978. g. dobio Nobelovu nagradu za istraživanja uloge koenzima Q10 u proizvodnji energije u mitohondrijima. A prof. Yamamura prvi je upotrijebio CoQ10 u terapiji kongestivnog zastoja srca (nedovoljnog dotoka krvi). 1972 Gian Paolo Littarru i prof. Karl Folkers dokumentirali su nedostatak CoQ10 kod bolesti srca u ljudi. Na značaj koenzima ukazuje i to što je 1997. osnovana međunarodna udruga International Coenzyme Q10 Association koja okuplja poznate znanstvenike, nutricioniste i liječnike.

Istraživanja na životinjama (Willis i sur.) i ljudima (Ghirlanda i sur.) ukazuju na značajno sniženje (do 40%) koenzima Q10 u srcu i jetri ispitanika prilikom terapije lijekovima za snižavanje kolesterola (statini). Uzimajući istovremeno koenzim i lijekove za sniženje kolesterola (statini), može se postići dvostruki učinak; sprečavanje opadanja razine koenzima u organizmu i smanjenje stupnja oksidacije LDL kolesterola! Time se pojačava učinak terapije za sniženje masnoća (1994 Bargossi et al.).

KOENZIM ZA ŽVAKANJE – PREPORUKE

S jedne strane, preporučujemo koenzim za žvakanje Q10 u životnim situacijama koje povećavaju potražnju organizma za koenzimom Q10 kao što su mentalni i fizički napori (stres, sportske aktivnosti) ili često korištenje lijekova (lijekovi za snižavanje kolesterola, psihijatrijski lijekovi, lijekovi za srčanu aritimiju ili za dijabetes). S druge strane, preparate koji sadrže veće doze preporučujemo za tretman određenih dugotrajnih kroničnih stanja, jer na taj način možemo značajno doprinijeti poboljšanju kvaliteta života.

Stoga ove proizvode preporučujemo onima koji se bore s kardiovaskularnim problemima, migrenom, problemima s desnima i tinitusom. Također mogu pomoći starijim osobama u održavanju mentalnih sposobnosti, muškarcima u povećanju plodnosti kao i svima koji trebaju snažnu antioksidativnu zaštitu i žele očuvati zdravlje očiju i mladolikost kože što je dulje moguće.

Očekivani učinak oralne suplementacije koenzimom Q10 postiže svoj maksimum nakon nekoliko mjeseci upotrebe, zbog čega savjetujemo višemjesečnu kontinuiranu suplementaciju.

Upotreba: 1 kapsula dnevno uz obrok – sažvakati ili popiti s vodom.
60 mg  koenzim Q10
Koenzim za žvakanje

“Svi žele imati dug život, ali nitko ne želi ostariti.” – Banjamin Franklin

 

 

 

 

 

 

Odaberite Q10 koji vam najbolje odgovara!

CaliVita je vrlo rano prepoznala potencijal koenzima Q10, pa je to jedan od naših najviše razvijenih proizvoda. Postepeno proširujemo paletu, kako bismo ga mogli ponuditi u što većem broju oblika, količina i veličina pakiranja, kako bi svatko mogao pronaći proizvod koji najbolje odgovara njegovim potrebama i željama. Na stranici čiji link je ispod ovog teksta, možete odabrati onaj koenzim koji vam najviše odgovara:

KLIKNI NA OVAJ LINK ZA OSTALE KOENZIME!

 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.

Možda će vam se također svidjeti…

Super Mega CoQ10 (30 kapsula)

,
451.07 Kn (59.87 €) 338.30 Kn (44.90 €)
Adding to cart
Adding to cart