Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Tekući Klorofil – Prva linija obrane zdravlja

, , , , , , , , , , , , , , ,

Klorofilin je snažna antimutagena i antikarcinogena tvar koja, zahvaljujući sposobnosti da hvata u zamku snažne karcinogene te onemogućavajući njihovo vezanje  na našu DNK, štiti stanicu od mutagenih promjena. Osim toga, klorofilin je tvar snažnog alkalizirajućeg učinka.

551.53 Kn (73.20 €) 413.64 Kn (54.90 €)

Tekući klorofil

Tekući Klorofil

Tekući klorofil – znanstvene tvrdnje

Klorofilin spada među najbolje prirodne iscjelitelje vanjskih i unutarnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, žuljevi, ranice, dekubitus), a regulira i kiselost tijela (pH tjelesnih tekućina) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biokemijskih i fizioloških procesa u tijelu.

Klorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji deodorans za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa (deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).

Tekući klorofil – sličnost s hemoglobinom

Zbog svoje sličnosti sa hemoglobinom klorofil ima nevjerojatna svojstva i sposobnosti u našem krvotoku. Klorofil učinkovito čisti vašu krv jer predstavlja stalnu »transfuziju« u naš krvotok. Nove doze klorofila iz dana u dan obnavljaju i stvaraju nove krvne stanice.
»Rizik od razvoja raka jetre, želuca i pluća može se na jednostavan način prepoloviti redovitim dnevnim unašanjem jednostavnog, sigurnog i cjenovno vrlo pristupačnog klorofila.« Dr. Richard C. Heimsch
  • Klorofil i detoksikacija jetre Klorofil u jetri potiče čišćenje i detoksikaciju u procesu takozvane faze II. Faza II je proces detoksikacije u kojem jetra koristi enzime sa kojima pretvara otrovne tvari u manje otrovne kako bi ih naše tijelo moglo izlučiti. Osim toga klorofil također potiče regeneraciju oštećenih stanica jetre

Kronični loš zadah – halitoza

Klorofil se pokazao kao izvrstan lijek protiv neutralizacije lošeg zadaha. Klorofil čisti toksine u krvotoku i sadrži antibakterijska i protuupalna svojstva. Klorofil djeluje kao unutarnji dezodorans. Klorofil ima sposobnost da na sebe veže kemijske spojeve koji pridonose ka lošem zadahu. Jedan od glavnih uzroka za loš zadah su hlapljivi sumporni spojevi.

Što je uopće klorofil?

Klorofil je prirodna molekula koja pruža biljkama njihovu zelenu boju. Klorofil je također molekula koja je odgovorna za jedan od najčudesnijih procesa na zemlji –fotosintezu. Fotosinteza je proces koji pretvara sunčevu energiju, vodu i ugljikov dioksid u naš primarni izvor energije –glukozu. Sve životinje i ljudi na našoj planeti dobivaju energiju iz biljka, zbog čega je fotosinteza jedan od izvora života na zemlji. Stoga bez biljka također ne bi bilo ni života.

Klorofil donosi kisik do stanica

Jer hemoglobin donosi kisik u naše stanice, povećana razina hemoglobina povećava sposobnost crvenih krvnih stanica da prenose kisik do stanica. Više kisika u stanicama značiviše energije, bolje osjećanje, više hranjivih tvari u stanicama…

Koja je razlika između klorofila u povrću i tekućeg klorofila ili kapsulama klorofila?

U čemu se, dakle,tekući klorofil razlikuje od prirodnog?
  • Tekući klorofil je topivi oblik klorofila u kojem je središnji atom magnezij zamijenjen atomom bakra.
  • Ova zamjena omogućuje da može tekući klorofil u našem krvotoku na sebe vezati kisik (kao što to radi hemoglobin) pa se stoga povećava količina kisika u vašoj krvi. Taj oblik klorofila također je poznat kao klorofilin.
  • Klorofilin sadrži veću hranjivu vrijednost nego običan klorofil, a osim toga, naše ga tijelo lakše apsorbira i koristi.
  • Za razliku od običnog prirodnog klorofila koji se topi u masnoćama (za probavu i apsorpcijo treba masnoću), klorofilin mnogo lakše prelazi kroz stanične membrane i ulazi u stanice gdje djeluje kao antioksidant. U našem tijelu tekući je klorofil (ili klorofil u kapsulama) učinkovitiji od prirodnog klorofila.
Klorofil je nesumnjivo potreban za zdravlje biljaka, ali je također vrlo važan i koristan i za ljudsko tijelo. Klorofil ima alkalni utjecaj na tijelo i povećava kapacitet krvi za prijenos kisika.

Tekući Klorofil je antioksidant – djeluje preventivno

Tekući klorofil ima visoki sadržaj vitamina A,C i E i stoga visoki antioksidativni kapacitet. Antioksidansi pomažu smanjiti upalne procese.

Keliranje teških metala

Klorofil je jedan od najvažnijih kelatora u prirodi. To je sposobnost pomoću koje na sebe veže i iz tijela uklanja teške metale kao živa.

Kandida

Kandida je anaerobno biće i izvrsno uspijeva tamo gdje u tijelu nema kisika. Osim toga, obožava okolinu sa niskim pH. Klorofil dovodi kisik i do najudaljenijih dijelova tijela i podiže pH.  Viši pH je savršen za borbu protiv kandide

Loš zadah

Klorofil ima protiv lošeg zadaha čak dvostruki učinak. Prvo, kao dezinfektor uklanja neprijatan miris u ustima i grlu, a drugo (još važnije) promiče zdrav probavni trakt, što je glavni uzrok lošeg zadaha.

Imunološki sustav

Tekući Klorofil sadrži vitamin K, C, folnu kiselino, željezo, kalcij, proteine. Oni su neophodni za izgradnju i obnovu crvenih krvnih stanica i jačanje imunološkog sustava.
Sastojci
15 mg klorofilin
Upotreba
1 čajna žlica u 2 dcl vode dnevno ili 1/2 čepa u pola litra vode tijekom dana (preporuča se voda bez klora)
Dnevnih doza u jednoj boci: 95

AKCIJE:

"Pročišćavanje sebe ... znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg okoliša." - Gandhi

“Pročišćavanje sebe … znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje
vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg
okoliša.” – Gandhi

 

 

 

 

 

 

 

UPOZORENJE!

  • Ukoliko ste trudni ili dojite, prije uporabe konzultirajte liječnika.
  • Svakodnevna konzumacija klorofila, može pozeleniti jezik ili urin. To je bezopasna pojava.
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
  • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
  • Držite podalje od dohvata male djece. 

Tekstovi preuzeti sa službenih stranica Calivita Hrvatska i iz CaliNewsa.

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.

Možda će vam se također svidjeti…

Adding to cart