Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Tekući Klorofil – Prva linija obrane od karcinogena

, , , , , , , , , , , , , , ,

Klorofilin je snažna antimutagena i antikarcinogena tvar koja, zahvaljujući sposobnosti da hvata u zamku snažne karcinogene te onemogućavajući njihovo vezanje  na našu DNK, štiti stanicu od mutagenih promjena. Osim toga, klorofilin je tvar snažnog alkalizirajućeg učinka.

400.84 Kn (53.20 €) 300.63 Kn (39.90 €)

Tekući klorofil

Tekući Klorofil

Tekući klorofil je prva linija obrane od mnogobrojnih karcinogena u ljudskoj prehrani i okolišu su tvari koje sprečavaju mutaciju gena. Mnoge antimutagene tvari su do sada pronađene u voću i povrću, a od svih do sada poznatih tvari iz riznice prirode, najsnažnije antikancerogeno svojstvo ima klorofilin. Klorofilin koristimo i kao antioksidans, pH regulator te prirodno sredstvo za iscjeljivanje rana.
zlica

CaliVita Klorofilin je vodotopljivi oblik klorofila, zelenog pigmenta iz biljaka u kojem je atom magnezija zamijenjen atomom bakra koji ga čini sposobnim vezati kisik poput hemoglobina u našim crvenim krvnim stanicama čime se povećava količina kisika u krvi. Za razliku od klorofila koji je topiv u ulju, klorofilin prolazi sve membrane, te dospijeva u stanice gdje djeluje antioksidativno.

Zato se klorofilin danas smatra najjačim prirodnim sredstvom za zaštitu organizma od promjena na stanicama koje mogu dovesti do nekontroliranog tumorskog rasta. Sposoban je tvoriti čvrste molekularne komplekse s određenim tvarima koje se smatraju potencijalnim karcinogenima uključujući poliaromatske ugljikohidrate iz cigaretnog dima, heterocikličke amine iz prženog i dimljenog mesa, te aflatoksine plijesni (mikotoksine) koji se smatraju jednim od najmutagenijih tvari u prirodi. Gotovo svi mikotoksini, kao i ostali mutageni, su citotoksični i uništavaju stanične strukture kao što su membrane, te interferiraju s vitalnim staničnim procesima kao što je sinteza proteina, RNA i DNA.

Nadopunjavajući prehranu klorofilinom, bitno smanjujemo količinu štetnih kemikalija koje ulaze u krvotok iz želučano-crijevnog trakta. Neke kemikalije, tijekom metaboličkih procesa detoksikacije u jetri, pod utjecajem enzima citokrom P450 postaju aktivni karcinogeni.

Tekući klorofil – studije

Studije in vitro pokazuju da klorofilin može smanjiti aktivnost enzima p450, a istodobno povećati aktivnost enzima II faze detoksikacije (kinon reduktaze) koji potiču eliminaciju štetnih tvari iz tijela. Klorofilin spada među najbolje prirodne iscjelitelje vanjskih i unutarnjih oštećenja i rana (čir, gastritis, žuljevi, ranice, dekubitus), a regulira i kiselost tijela (pH tjelesnih tekućina) te se na taj način stvara zdrava podloga za odvijanje biokemijskih i fizioloških procesa u tijelu.

Klorofilin se može koristiti i kao prirodni unutarnji deodorans za uklanjanje neugodnih tjelesnih mirisa (deodoriranje urina i stolice kod inkontinentnih pacijenata, uklanjanje neugodnog mirisa znoja, nogu i zadaha).

Tekući klorofil – sličnost s hemoglobinom

Zbog svoje sličnosti sa hemoglobinom klorofil ima nevjerojatna svojstva i sposobnosti u našem krvotoku. Klorofil učinkovito čisti vašu krv jer predstavlja stalnu »transfuziju« u naš krvotok. Nove doze klorofila iz dana u dan obnavljaju i stvaraju nove krvne stanice.
»Rizik od razvoja raka jetre, želuca i pluća može se na jednostavan način prepoloviti redovitim dnevnim unašanjem jednostavnog, sigurnog i cjenovno vrlo pristupačnog klorofila.«Dr. Richard C. Heimsch
 • Bolesti u našem tijelu napreduju tako gdje nema kisika! Anaerobne bakterije u našim stanicama napreduju tamo gdje nema prisutnosti kisika. Također je poznato da bolesti ne napreduju u alkalnom okruženju sa visokim Ph. Klorofil je snažan u oba područja. Osim toga, to donosi kisik u krv, što također pomaže alkalizirati vašu krv.
 • Detoksikacija tijela sa klorofilom Klorofil veže na sebe toksine i teške metale i pomaže ih uklanjati iz tijela. Klorofil također promiče kretanje crijeva te je stoga odličan pomagač kada želimo očistiti toksine iz probavnog sustava.
 • Klorofil i detoksikacija jetre Klorofil u jetri potiče čišćenje i detoksikaciju u procesu takozvane faze II. Faza II je proces detoksikacije u kojem jetra koristi enzime sa kojima pretvara otrovne tvari u manje otrovne kako bi ih naše tijelo moglo izlučiti. Osim toga klorofil također potiče regeneraciju oštećenih stanica jetre
 • Kronični loš zadah – halitoza Klorofil se pokazao kao izvrstan lijek protiv neutralizacije lošeg zadaha. Klorofil čisti toksine u krvotoku i sadrži antibakterijska i protuupalna svojstva. Klorofil djeluje kao unutarnji dezodorans. Klorofil ima sposobnost da na sebe veže kemijske spojeve koji pridonose ka lošem zadahu. Jedan od glavnih uzroka za loš zadah su hlapljivi sumporni spojevi.

Što je to klorofil? Zašto klorofil također nazivaju “čistač krvi”?

Zbog svoje sličnosti sa hemoglobinom klorofil ima nevjerojatna svojstva i sposobnosti u našem krvotoku. Klorofil učinkovito čisti vašu krv jer predstavlja stalnu »transfuziju« u naš krvotok. Nove doze klorofila iz dana u dan obnavljaju i stvaraju nove krvne stanice.

Što je uopće klorofil?

Klorofil je prirodna molekula koja pruža biljkama njihovu zelenu boju. Klorofil je također molekula koja je odgovorna za jedan od najčudesnijih procesa na zemlji –fotosintezu. Fotosinteza je proces koji pretvara sunčevu energiju, vodu i ugljikov dioksid u naš primarni izvor energije –glukozu. Sve životinje i ljudi na našoj planeti dobivaju energiju iz biljka, zbog čega je fotosinteza jedan od izvora života na zemlji. Stoga bez biljka također ne bi bilo ni života.

Klorofil i njegova sličnost sa hemoglobinom

Funkcije klorofila je 1913. godine otkrio njemački kemičar Dr. Richard Willstatter. On je došao do zaključka da ima molekula klorofila iznenađujuću sličnost sa hemoglobinom, crvenim bojilom u ljudskoj krvi. Osim centralnog atoma molekula je klorofila iznenađujuće slična po njegovoj atomskoj strukturi. Središnji atom u hemoglobinu je željezo, a kod klorofila magnezij. Zbog tih sličnosti klorofil osigurava veći dio sirovina koje su potrebne za zdrave, živahne crvene krvne stanice u ljudskom tijelu.

Klorofil donosi kisik do stanica

Jer hemoglobin donosi kisik u naše stanice, povećana razina hemoglobina povećava sposobnost crvenih krvnih stanica da prenose kisik do stanica. Više kisika u stanicama značiviše energije, bolje osjećanje, više hranjivih tvari u stanicama…

Bolesti u našem tijelu napreduju tamo gdje nema kisika!

Anaerobne bakterije u našim stanicama napreduju tamo gdje nema prisutnosti kisika. Također je poznato da bolesti ne napreduju u alkalnom okruženju sa visokim Ph. Klorofil je snažan u oba područja. Osim toga, to donosi krv u kisik što također pomaže alkalizirati vašu krv. To je najbolji način da se naše tijelo bori protiv raznih bolesti. Sve ove prednosti izravno utječu na jačanje imunološkog sustava i na poboljšanje ukupne razine energije i dobrog osjećanja.

Koja je razlika između klorofila u povrću i tekućeg klorofila ili kapsulama klorofila?

Najbolji izvor klorofila je u zelenom lisnatom povrću kao što je npr. špinat, kelj, brokula, zelena salata… Ostali izvori mogu biti alge (spirulina, klorela) i trave kao što su djetelina lucerne, lišća duda. U čemu se, dakle,tekući klorofil razlikuje od prirodnog?
 • Tekući klorofil je topivi oblik klorofila u kojem je središnji atom magnezij zamijenjen atomom bakra.
 • Ova zamjena omogućuje da može tekući klorofil u našem krvotoku na sebe vezati kisik (kao što to radi hemoglobin) pa se stoga povećava količina kisika u vašoj krvi. Taj oblik klorofila također je poznat kao klorofilin.
 • Klorofilin sadrži veću hranjivu vrijednost nego običan klorofil, a osim toga, naše ga tijelo lakše apsorbira i koristi.
 • Za razliku od običnog prirodnog klorofila koji se topi u masnoćama (za probavu i apsorpcijo treba masnoću), klorofilin mnogo lakše prelazi kroz stanične membrane i ulazi u stanice gdje djeluje kao antioksidant. U našem tijelu tekući je klorofil (ili klorofil u kapsulama) učinkovitiji od prirodnog klorofila.

Detoksikacija tijela sa klorofilom

Zdrav protok krvi i obilje kisika u krvi pomaže tijelu da se očisti od toksičnih primjesa pa stoga klorofil također ima izvrstan učinak detoksikacije. Klorofil veže na sebe toksine i teške metale i pomaže ih uklanjati iz tijela. Klorofil također promiče kretanje crijeva te je stoga odličan pomagač kada želimo očistiti toksine iz probavnog sustava.

Uklanjanje teških metala iz tijela

Istraživanja su pokazala da klorofil pomaže u uklanjanju teških metala iz tijela. Klorofil čisti probavni trakt te ga opskrbljuje sa hranjivim tvarima. To omogućuje zacjeljivanje oštećene i narušene crijevne sluznice (sindrom propusnih crijeva). Klorofil izvrsno čisti cijeli organizam, ne samo probavni trakt. Klorofil je izvrstan čistač krvi i jetre jer imasposobnost vezati na sebe teške metale (kelator teških metala).

Slobodni radikali

Klorofil ima sposobnost neutralizirati slobodne radikale i smanjuje oksidativne ozljede uzrokovane određenim kancerogenim tvarima. Jedna od znanstvenih studija pokazala je da klorofil smanjuje ozljede DNK uzrokovane alfa toksinom (kojeg najčešće uzrokuje kandida).

Klorofil i detoksikacija jetre

Klorofil u jetri potiče čišćenje i detoksikaciju u procesu takozvane faze II. Faza II je proces detoksikacije u kojem jetra koristi enzime sa kojima pretvara otrovne tvari u manje otrovne kako bi ih naše tijelo moglo izlučiti. Osim toga klorofil također potiče regeneraciju oštećenih stanica jetre. Iako je pjegavi badelj poznat po tome da najbolje obnavlja stanice jetre, istog u posljednjim studijama klorofil u ovim svojstvima čak i nadmašuje.

Klorofil sprječava apsorpciju dioksina

Što su dioksini? Dioksini su zagađivači koji se nalaze u mnogim namirnicama. Oni su otrovne kemikalije naftnog podrijetla koje proizlaze iz proizvodnje herbicida (herbicide koriste u poljoprivredi za prskanje usjeva). Dioksini se, nažalost, lako apsorbiraju u ljudsko tijelo i pohranjuju u masnim stanicama. Istraživanja na životinjama su pokazala da dioksini uzrokuju oštećenja ploda (fetusa), pobačaj, mutacije stanica i poznati su kao kancerogene tvari. Klorofil sprječava apsorpciju dioksina i istovremeno povećava izlučanje dioksina.
Klorofil je nesumnjivo potreban za zdravlje biljaka, ali je također vrlo važan i koristan i za ljudsko tijelo. Klorofil ima alkalni utjecaj na tijelo i povećava kapacitet krvi za prijenos kisika.
 zlica

Popis prednosti koje ima klorofil za vaše zdravlje gotovo je čudesan.

Klorofil ima utjecaj na zdravlje, krvožilni sustav, probavu, imunološki i detoksikacijski sustav – sve to utječe na mnoge funkcije u tijelu:

• Čisti krv, dovodi kisik i gradi nove krvne stanice.

• Detoksikacijski učinak na cijelo tijelo.

• Obogaćen enzimima koji potiču pomlađivanje i obnovu stanica.

• Obogaćen aminokiselinama.

• Uklanja toksine iz jetre i poboljšava rad jetre.

• Pomaže u raznim ovisnostima

• Pomaže regulirati pH u tijelu (alkalizira tijelo)

• Protuupalna svojstva.

• Pomaže u zacjeljivanju rana.

• Pomaže u boju protiv infekcija.

• Antioksidant – neutralizira slobodne radikale

• Promiče zdravu crijevnu floru.

• Pomaže kod anemije zbog nedostatka proteina.

• Štiti od raka

 •  Pomaže u kožnim bolestima.

Tekući Klorofil i zdrava crijeva

Zdravlje počinje u crijevima. Kako bi zaista bili zdravi našem je probavnom sustavu potrebno oko 80% »korisnih« bakterija. Međutim, dobre bakterije u crijevima uspijevaju te se razmnožavaju jedino uz obilje kisika. Inače se počnu razmnožavati loše »anaerobne« bakterije. Klorofil je izvrstan pomagač za zdravo djelovanje crijeva jer sadrži puno kisika koji pomaže rastu dobrih – aerobnih bakterija.
Postoji liquid_chlorophyll.jpg_200x500dobar razlog zašto nas već cijeli život pokušavaju uvjeriti da je treba jesti što više svega što je zeleno. Što zelenija je biljka, više klorofila sadrži. Klorofil dovodi kisik u našu krv. Bez dovoljnih količina kisika naše tijelo postaje sporo i lijeno jer svi procesi u njemu zavise od dovoljne raspoloživosti kisika u stanicama. Sa premalo kisika je proizvodnja energije u tijelu smanjena pa se stoga usporava i naš metabolizam.
Već 1931. godine je dobitnik Nobelove nagrade na području medicine, Dr. Otto Warburg, zaključio da je nedostatak kisika u tijelu glavni uzrok mutacije stanica. Sa povećanim unosom klorofila u tijelo (bilo sa hranom obogaćenom klorofilom ili kao prehrambeni dodatak) također povećavamo i unos kisika u stanice našeg tijela.

Kancerogena oboljenja – antikancerogena svojstva klorofila

Klorofil pomaže kontrolirati enzime koji igraju ključnu ulogu u mitozi (stanična dioba). Kada je ovaj proces pod kontrolom tada je stanična dioba odnosno rast tumora suzbijen. Isto kao klorofil pomaže u izgradnji novih crvenih krvnih stanica, može također pomoći u njihovoj obnovi onemogućavajući razrastanje tumora u susedna tkiva. Studije su pokazale da genima koje su ozlijedile kancerogene tvari može pomoći klorofilin ), oblik tekućeg klorofila gdje je osrednji atom magnezij zamjenjen bakrom. Jedna od studija koristila je klorofil za liječenje raka u crijevima. Kancerogene stanice prestale su rasti nakon samo 24 sata.
Klorofil štiti od niza karciogena koji se nalaze u različitim namirnicama kao što su orasi i žita, toksini u kuhanom mesu, kancergoene tvari iz zagađenog zraka. Klorofil inhibira metabolizam tih štetnih tvari u tijelu koje mogu ozljediti DNK. Studije objavljene u reviji »Carcinogenesis and Food and Chemical Toxicology« jasno su pokazale da klorofil inhibira proces karcinogeneze– daljnja istraživanja su također pokazala da klorofil djeluje preventivno protiv raka.

Tekući Klorofil je antioksidant – djeluje preventivno

Tekući klorofil ima visoki sadržaj vitamina A,C i E i stoga visoki antioksidativni kapacitet. Osim toga, također je utvrđeno da pomaže smanjiti upalne procese.

Keliranje teških metala

Klorofil je jedan od najvažnijih kelatora u prirodi. To je sposobnost pomoću koje na sebe veže i iz tijela uklanja teške metale kao živa.

Kandida

Kandida je anaerobno biće i izvrsno uspijeva tamo gdje u tijelu nema kisika. Osim toga, obožava okolinu sa niskim pH. Klorofil dovodi kisik i do najudaljenijih dijelova tijela i podiže pH – savršen za borbu protiv kandide

Loš zadah

Klorofil ima protiv lošeg zadaha čak dvostruki učinak. Prvo, kao dezinfektor uklanja neprijatan miris u ustima i grlu, a drugo (još važnije) promiče zdrav probavni trakt, što je glavni uzrok lošeg zadaha.

Imunološki sustav

Tekući Klorofil sadrži vitamin K, C, folnu kiselino, željezo, kalcij, proteine. Oni su neophodni za izgradnju i obnovu crvenih krvnih stanica i jačanje imunološkog sustava.
Sastojci
15 mg klorofilin
Upotreba
1 čajna žlica u 2 dcl vode dnevno ili 1/2 čepa u pola litra vode tijekom dana (preporuča se voda bez klora)
Dnevnih doza u jednoj boci: 95
"Pročišćavanje sebe ... znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg okoliša." - Gandhi

“Pročišćavanje sebe … znači da smo postali čisti u svakom području našeg života. I, kao što je čišćenje
vrlo zarazno, pročišćavanje sebe nepogrešivo će dovesti do očišćenja i našeg
okoliša.” – Gandhi

 

 

 

 

 

 

 

UPOZORENJE!

 • Ukoliko ste trudni ili dojite, prije uporabe konzultirajte liječnika.
 • Svakodnevna konzumacija klorofila, može pozeleniti jezik ili urin. To je bezopasna pojava.
 • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
 • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
 • Držite podalje od dohvata male djece. 

Tekstovi preuzeti sa službenih stranica Calivita Hrvatska i iz CaliNewsa.

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.