Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Calcium Magnesium Plus (100 kaps)

, , , , , , , , ,

Kalcij i Magnezij u idealnom omjeru (2:1), jer se u tom odnosu najbolje ugrađuju i iskorištavaju u organizmu. Strong Bones PLUS dodatno sadrži vitamin D za one koji ga ne sintetiziraju dovoljno putem kože.

Za prevenciju osteoporoze, opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, te optimalno funkcioniranje živčanog i kardiovaskularnog sustava.

145.39 Kn 110.00 Kn

Kalcij i Magnezij u idealnom omjeru (2:1), jer se u tom odnosu najbolje ugrađuju i iskorištavaju u organizmu. Strong Bones PLUS dodatno sadrži vitamin D za one koji ga ne sintetiziraju dovoljno putem kože.

Za prevenciju osteoporoze, opuštanje mišića, smanjenje simptoma alergija, te optimalno funkcioniranje živčanog i kardiovaskularnog sustava.

Kalcij je mineral koji kostima daje potrebnu čvrstoću, kosti su ujedno njegova najveća skladišta. Osim ovog vezanog kalcija, postoji islobodni kalciji (ionizirani kalcij) koji ima brojne funkcije u organizmu: nužan je za održavanje tonusa krvnih žila, za stezanje/otpuštanje mišića i prenošenje živčanih podražaja, prijeko je potreban za izlučivanje želučanog soka te ublažava nesanicu. Uslijed nedostatnog unosa kalcija kao i uslijed prehrane u kojoj prevladavaju bjelančevine dolazi do ispiranja kalcija iz kostiju te pojava mekih kostiju (osteomalacija). Pojavljuje se preosjetljivost živčanog sustava, grčevi mišića i poremećaji rada srca. Gubitak koštane mase u cjelini (osteoporoza) javlja se kod žena u prijelaznom razdoblju, a praćen je bolovima, izobličenjem kostura i povećanom sklonosti lomovima. Da bismo održali primjerenu gustoću kostiju i u starijoj se dobi na vrijeme treba za to pobrinuti zdravom prehranom, vježbanjem i dodacima prehrani koji sadrže kalcij, magnezij, vitamin D i aminokiselinu lizin.

Preporučeni dnevni unos kalcija za odrasle osobe iznosi 800 mg, a za djecu, trudnice i dojilje 1200 mg dnevno.

strong-bones-rower---kopiujMagnezij je ključ za iskorištenje kalcija i od jednake je važnosti kao i kalcij kod problema osteoporoze. Ako tijelu nedostaje magnezija, to sprečava ugradnju kalcija u kosti, te se umjesto toga potiče okoštavanje mekih tkiva. Na opći manjak magnezija najveći utjecaj ima suvremena prehrana. Na primjer, već 2-3 šalice kave dnevno ubrzavaju njegovo izlučivanje, a ubrzano se gubi i uslijed stresa. Nadopunjavanje prehrane magnezijem preporučuje se za sprečavanje srčanih oboljenja i ateroskleroze, kod visokog krvnog tlaka, dijabetesa, poremećaja spavanja i migrene, napetosti, nesanice, grčeva u mišićima te tijekom trudnoće i dojenja.

Vitamin D poznat je po pozitivnoj ulozi u iskorištenju i ugradnji kalcija u kosti, ali i po svojstvu da smanjuje bolove u leđima koji su učestaliji tijekom hladnih zimskih mjeseci zbog manjka sunčevih zraka.

Ova napredna formula sadrži još i vrlo značajan vitamin K2 (menakinon)  koji, kao i vitamin D, pospješuje apsorpciju kalcija, stoga je važan za jake kosti, kao i zdrave zube. Ima važnu ulogu u zgrušavanju krvi, te u prevenciji kalcifikacije krvnih žila.

Doziranje:

2  kapsule dnevno uz obroke, ili prema preporuci stručnjaka.

Pakiranje: 100 kapsula

Aktivni sastojci:

250 mg kalcij (karbonat i citrat)

125 mg magnezij (oksid, glukonat i citrat)

45 µg vitamin K2 (menakinon)

2.5 µg vitamin D3 (kolekalciferol)

strong-bones-plus2

"Da b i bio obnovljen u velikoj cjelini, gledaj Cijelost u svakom malom djeliću." - Goethe

“Da b i bio obnovljen u velikoj cjelini, gledaj Cijelost u svakom malom djeliću.” – Goethe

UPOZORENJE!

  • Savjetujte se sliječnikom prije uporabe ovog proizvoda ukoliko koristite bilo koje druge suplemente koje imaju magnezij i kalcij. Prekomjerno uzimanje kalcija i magnezija kroz duži period može izazvati medicinske poteškoće.
  • Pušenje, kava i čaj, jednako kao i velike doze oksalne kiseline i fitina u nekim biljkama bogatim vlaknima, mogu blokirati apsorpciju kalcija!
  • Visoki proteini mogu povećati eliminaciju kalcija iz bubrega.
  • Moderna istraživanja su utvrdila kako omjer kalcij-magnezij treba biti 2:1. Moderna formula Strong Bones Plus upotrebljava propisan omjer!
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
  • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
  • Držite podalje od dohvata male djece.