Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

C 1000 Plus – megadoza C vitamina za imunitet

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Najvažnija uloga vitamina C je u održanju optimalne funkcije stanica imuno sustava, pa dodatnim unosom vitamina C jačamo vlastiti imunitet. Neophodan je i u sintezi hormona nadbubrežne žlijezde, pomaže aktivnost timusa, resorpciju željeza, te utječe na snižavanje razine kolesterola u krvi. Vitamin C sudjeluje i u sintezi kolagena, koštanog i hrskavičnog tkiva….

230.05 Kn (30.53 €) 172.54 Kn (22.90 €)

C 1000

Vitamin C (askorbinska kiselina) spada u grupu vitamina topivih u vodi. U svijetu poznati znanstvenik i dvostruki nobelovac, biokemičar Linus Pauling, osobno je promovirao svakodnevno dodatno uzimanje vitamina C kao važan dio prevencije bolesti. Vrlo mali broj ljudi dobiva dovoljnu količinu vitamina C isključivo putem svakodnevne prehrane. Minimalne dnevne potrebe (75 mg) dovoljne su samo da bi se spriječio skorbut, ali potrebe našeg organizma za C vitaminom znatno su veće i nisu uvijek jednake.

C 1000 – Za koga?

On aktivira brojne enzime i ima vašnu ulogu u stanićnom  disanju. Ubrzava proces zarastanja rana i regeneraciju vezivnog tkiva i sudjeluje u izgradnji koštanog, kolagenog i hrskavičnog tkiva, kao i u sintezi hormona nadbubrežne žljezde. Djeluje antistresno, potpomaže resorpciju željeza  i zajedno sa folnom kiselinom i vitaminom B12 pomaže sazrijevanje crvenih krvnih zrnaca. Povećava i obnavlja fizičku kondiciju. Pod fizičkim opterećenjem rastu potrebe organizma za vitaminom C, tako da je neophodna njegova intenzivna suplementacija.

vitamin-c-1000-calivitaPrimjerice, u slučaju povišene tjelesne temperature raste i potreba za C vitaminom. Vitamin C je, unazad desetak godina, na dobrom glasu kao jedan od najvažnijih i najčešće korištenih antioksidansa. Neutralizirajući slobodne radikale koji se stvaraju u tkivima, direktno doprinosi očuvanju cjeline stanične strukture, posebno genetskog materijala.

Najvažnija uloga vitamina C je u održanju optimalne funkcije stanica imuno sustava, pa dodatnim unosom vitamina C jačamo vlastiti imunitet. Neophodan je i u sintezi hormona nadbubrežne žlijezde, pomaže aktivnost timusa, resorpciju željeza, te utječe na snižavanje razine kolesterola u krvi. Vitamin C sudjeluje i u sintezi kolagena, koštanog i hrskavičnog tkiva.

U današnjem svijetu, kada toksini čine neizostavan dio našeg okruženja, ističe se sposobnost vitamina C u zaštiti od kancerogenih tvari i kemijskih toksina. Važnu ulogu ima i u terapiji alergija, pri čemu smanjuje sintezu histamina i umanjuje intenzitet alergijskih reakcija. Uz vitamin C, u prirodi se nalaze i bioflavonoidi koji štite vitamin C i pospješuju njegovo djelovanje. Osim toga, korisni su nam jer ublažavaju bol, posljedice udarca, smanjuju krvarenja i pozitivno djeluju na kapilare. Iskazuju i antibakterijsko djelovanje, pomažu proizvodnju žuči, snižavaju razinu kolesterola u krvi te preveniraju stvaranje katarakte. Bioflavonoidi i vitamin C primjenjuju se zajedno u dopunskom liječenju herpesa, a kvercetin, kao jedan od bioflavonoida, učinkovito ublažava simptome astme i alergije.

 

Da li ste znali?

Da li ste znali, da je za izolaciju i otkrivanje uloge i djelovanja vitamina C, Albert Szent-Györgyi koji je za to i nagrađen Nobelovom nagradom, sve do kraja svog života, do svoje 93 godine svakodnevno uzimao barem 1000 mg vitamina C, a kada bi se slučajno razbolio, dnevni unos je povećao na 8000 mg?

Upotreba

1 tableta C 1000 dnevno ili prema savjetu stručne osobe.

Sastojci u 1 tbl C 1000

1000 mg vitamin C (L-askorbinska kiselina)

125 mg prah ploda organskog šipka (Rosa canina)

calivita-vitamins_681kiniy_q714g0a9

Kome preporučujemo?

34;25;254;263

  • Osobama koje su podložnije zarazama.
  • Za svakoga tijekom zimskog perioda, za jačanje imuno sustava.
  • Osobama koje se bave sportom ili obavljaju teške fizičke poslove, za veću izdržljivost.
  • Osobama koje su pod intenzivnim mentalnim stresom, za normalno funkcioniranje nervnog sustava.
  • Starijim osobama i onima koji se oporavljaju od bolesti.
  • Za poboljšanje apsorpcije  željeza (posebno za žene tijekom plodnih godina, kao i za osobe koje pate od anemije, nastale uslijed nedostatka željeza).

Simptomi nedostatka vitamina C mogu biti: oslabljenje imuno sustava, prijemčivost na razne zarazne bolesti, sporiji oporavak nakon bolesti, produženo zarastanje rana, krvarenje desni, gingivitis, bolovi u mišićima.

 

 

 

 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.

Možda će vam se također svidjeti…