Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Beta Karoten 9000 IJ (100 kaps)

, , ,

Beta karoten je karotenoid (provitamin A) koji štiti cjelokupni organizam od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, te pomaže obnovi kože i sluznice.

105.27 Kn 75.00 Kn

Beta karoten, prirodni izvori su : mrkva, špinat i kelj, a od voća dinja i marelica. U hrani je vrlo osjetljiv i lako ga uništava djelovanje svjetlosti, kisika i topline. Ovaj proizvod sadrži koncentrirani oblik beta karotena koji je zaštićen od štetnih vanjskih utjecaja.

Beta karoten je karotenoid (provitamin A) koji štiti cjelokupni organizam od slobodnih radikala sa specifičnim zaštitnim djelovanjem na oči i kožu. Doprinosi zaštiti od ateroskleroze, te pomaže obnovi kože i sluznice.

Beta karoten sposoban je apsorbirati svjetlo u vidljivom spektru što mu daje posebnu ulogu u zaštiti vida/oka te kože od oksidativnih oštećenja. Posebno se preporučuje kao priprema za ljetne mjesece u kojima je tijelo više izloženo štetnim UV zračenjima. Kako uspješno štiti kožu i sluznicu, beta karoten jednako uspješno štiti i krvne žile. Studije pokazuju povezanost većih razina karotenoida u krvi i značajnog smanjenja oksidacije LDL-kolesterola, čime se smanjuje i razvoj ateroskleroze te utječe na zdravlje krvožilnog sustava.

Posebno je zanimljivo, i manje poznato, djelovanje beta karotena u međustaničnoj komunikaciji.

Naime, beta karoten potiče stvaranje bjelančevine (koneksin) koja tvori prolaze u staničnoj stijenci dozvoljavajući međustaničnu razmjenu malih molekula među stanicama koje rastu i razvijaju se.

Osiguravajući dovoljne količine beta karotena u prehrani možemo utjecati na uspješnost stanične obnove što se i očituje u primjeni beta karotena za obnavljanje kože i sluznice (afte, opekline) te obnavljanje stanica vrata maternice.

Pretvorba beta karotena, uzetog u obliku nadopuna prehrani, u vitamin A učinkovitija je od pretvorbe beta karotena iz hrane. Za usporedbu – iskoristivost beta karotena iz špinata iznosi samo 14%. Konzumacija alkohola sprečava pretvorbu beta karotena u vitamin A.

Doziranje:

1 gel kapsula dnevno, ili prema preporuci liječnika.
Pakiranje: 100 gel capsula

Sastojci

  • beta karoten 9000 I.J.
"Vitamini su tvari koje izazivaju bolesti, ukoliko ih ne konzumiramo" Prof. Dr. Szent-Györgyi Albert, - istraživač C vitamina

“Vitamini su tvari koje izazivaju bolesti, ukoliko ih ne konzumiramo” Prof. Dr. Szent-Györgyi Albert, – istraživač C vitamina

UPOZORENJE!

  • Prije svake uporabe suplemenata konzultirajte svog liječnika.
  • Beta Karoten nije pogodan za pušaće!
  • Sastojci snižavaju nivo kolesterola (soja i češnjak), dok neki antacidi mogu sniziti apsorpciju vitamina A
  • Nemojte prekoračiti preporučenu dnevnu dozu.
  • Suplementi ne mogu zamijeniti uravnoteženu prehranu.
  • Držite podalje od dohvata male djece.