Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn
Registracija | Login

Arginine Plus (100 kaps)

, , , ,

Za sportaše, body-bildere, osobe pod teškim fizičkim radom, osobe pod stresom, za detoksikaciju, poboljšanje seksualne funkcije, izgradnju mišića, djecu u rastu…

242.80 Kn 173.00 Kn

Arginin je uvjetno esencijalna aminokiselina koja sudjeluje u razvoju i obnovi mišića, stoga je često koriste sportaši kao i svi koji žele održavati tijelo mladim i vitalnim. Tomu doprinosi i činjenica da arginin potiče lučenje hormona rasta te inzulina, a važna je i uloga preteče dušikovog oksida koji, djelujući na opuštanje i širenje krvnih žila, doprinosi održavanju zdrave cirkulacije. Arginin je posebno važan u razdobljima bolesti i kroničnih stanja kao što su hipertenzija i dijabetes tipa II, gdje dolazi do povećane razgradnje L-arginina.

  • sportašima i body-builderima jer može potaknuti dotok kisika i hranjivih tvari, rast i regeneraciju mišićne mase
  • osobama koje se bave teškim tjelesnim radom
  • osobama s povišenim tlakom
  • osobama koje imaju šećernu bolest
  • kao potpora procesima detoksikacije
  • može pomoći spolnu funkciju

Jedna tbl Arginine Plus sadrži istu količinu l-arginina kao 4,5 kg oraha!

Da li ste znali da proizvodnja arginina u tijelu može da opadne pod određenim okolnostima (pod stresom, uslijed iscrpljujućeg fizičkog rada)?

500 mg L-arginin
50 mg alfa-ketoglutarna kiselina
0.6 mg mangan (bisglicinat)

JOŠ O ARGININU

Za bolju cirkulaciju i regulaciju krvnog tlaka

Da bi naše tijelo proizvelo dušikov oksid (NO), važan neurotransmiter, potrebna mu je aminokiselina L-arginin. Dušikov oksid NO nam je potreban jer uz njegovu pomoć organizam kontrolira napetost krvnih žila čime utječe na regulaciju krvnog tlaka. Dakle, više NO znači bolji krvotok, opuštenije i protočnije krvne žile, bolja dostupnost kisika i hranjivih tvari za sve naše stanice.

Za erektilnu funkciju muškaraca

Erektilna se sposobnost smanjuje s dobi i poklapa se s prirodnim padom razine testosterona. To predstavlja veliki izazov za muškarce i njihove partnerice, što fizički i psihički utječe na njihov život. Blaga i dugotrajna disfunkcija gotovo je uvijek uzrokovana problemima cirkulacije. Fiziološki, najčešći uzrok je kalcifikacija arterija i vena što dovodi do smanjenog dotoka krvi u spužvasto tijelo penisa i uzrokuje progresivno slabiju erekciju. Za normalnu erekciju potrebno je opuštanje spužvastih (kavernoznih) mišića muškog spolnog organa, u čemu sudjeluje dušikov oksid (NO). Muškarcima visoke razine arginina u krvi znače i više NO, pa samim time i bolju erekciju i kvalitetniju spolnu izvedbu.

Arginine + VeinProtex

Nova istraživanja ukazala su na jednu novu super kombinaciju koja bi muškarcima donijela znatan napredak. Naime, pokazalo se da tvari iz sjemenki grožđa (OPC) zajedno s argininom, a oba povećavaju razinu enzima NO-sintaze, multipliciraju učinak arginina uzetog samostalno.

U istraživanju je sudjelovalo 40 muškaraca, u dobi od 25-45 godina, bez dokazanog organskog poremećaja erekcije. Tijekom prvog mjeseca bolesnici su primali samo 1,7 g L-arginina dnevno, tijekom drugog mjeseca pacijenti su, uz arginin, dodatno uzimali 80 mg OPC dnevno, dok je tijekom trećeg mjeseca dnevna doza povećana na 120 mg. Kombinacijom L-arginina i proantocijanidina broj muškaraca s obnovljenom seksualnom sposobnosti povećan je na 80% da bi, nakon trećeg mjeseca liječenja, čak 92% muškaraca ostvarivalo normalnu erekciju.

Arginin i muško reproduktivno zdravlje

Od ranih istraživanja početkom 70-tih godina, sve do onih najnovijih, uredno se potvrđuje važnost L-arginina za plodnost muškaraca, a nedavno je potvrđeno i za plodnost žena.

Muškarci s malim brojem spermija (oligospermija) ili bez sperme (azoospermija) u ejakulatu imaju koncentraciju L-arginina nižu od prosjeka. Uzimanjem L-arginina u razdoblju od šest mjeseci pokretljivosti spermija, volumen ejakulata i broj spermija značajno se povećava. Jedan od razloga zašto je L-arginin tako važan za zdravu spermu leži u ulozi arginina u proizvodnji tvari (putrescin, spermidin i spermin), poliamina važnih za pokretanje procesa pokretljivosti spermija. Spermin je osobito važan jer je njegova uloga ključna za očuvanje DNK. S obzirom da ova aminokiselina pomaže u održavanju normalne cirkulacije i dotoka krvi s kisikom i hranjivim tvarima u genitalije, ova poboljšana sistemska prokrvljenost doprinosi zdravlju spermija.

Arginine + koenzim Q10

U spermijima, većina koenzima Q10 nalazi se u mitohondrijima i služi za proizvodnju energije potrebne za kretanje spermatozoida te kao antioksidans. U slučajevima nedovoljne pokretljivosti spermija, dodatak koenzima Q10 dovodi do značajnog porasta pokretljivosti te povećanje stope oplodnje. Stoga preporučujem kombinaciju arginina i koenzima Q10.

L-arginin i žensko reproduktivno zdravlje

Optimalna razina arginina također podržava plodnost žena, s obzirom da ova aminokiselina pomaže u održavanju normalne cirkulacije i dotoka krvi u genitalije, maternice i jajnike. Kisikom bogata krv vrlo je važna kako bi se omogućilo jajnicima održavanje zdravlja jajašaca. Što više, pokazalo se da L-arginin može doprinijeti receptivnosti endometrija (prihvat jajne stanice) i povećati stopu trudnoća u žena koje su podvrgnute umjetnoj oplodnji. Arginin također podržava održanje zdrave cervikalne sluzi, što dodatno podržava plodnost. Preporučujemo kombinaciju arginina i rhodiolina.

Za bolju aktivnost neurona te učenje i pamćenje

Za što bolju funkciju živčanih stanica, procese pamćenja i učenja potreban je stalan podražaj neurona, a čini se da dušikov oksid igra važnu ulogu i u tome tako što stimulira presinaptička vlakna koja, pak, kontinuirano potiču post-sinaptička vlakna. Također, smatra se da arginin ima ulogu i u neurogenezi – stvaranju živčanih vlakana tijekom sazrijevanja mozga. Uloga NO kao neuroprijenosnika je značajan čimbenik koji usporava starenje moždanih funkcija, a zabilježeno je da se starenjem smanjuje NO i enzimi uključeni u njegov metabolizam.

Za bolju funkciju gušterače i nadzor glukoze

Unos arginina čini se ima zaštitne učinke na beta-stanice gušterače, a putem povećanja dušikovog oksida može izravno potaknuti lučenje inzulina. Zbog kombiniranog zaštitnog učinka na stanice gušterače i lučenje inzulina, arginin se smatra zaštitnikom protiv dijabetesa.

Osobe s dijabetesom ujedno imaju povećan rizik od srčano-žilnih bolesti, a smatra se da je uzrok upravo u tome što imaju manje raspoloživog arginina u svom tijelu. Zbog toga se nadopunjavanjem tog nedostatka unosom arginina može postići kardioprotektivni učinak u dijabetičara.

DOZIRANJE: Kako bi održali optimalnu razinu arginina tijekom dana kod svih nabrojenih stanja, potrebno ga je uzimati 3-4 puta dnevno.

Arginine Plus u 3 tablete sadrži:
L-arginin 1500 mg
Alfa-ketoglutarna kiselina 150 mg
Mangan (bisglicinat) 1,8 mg