Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Antistres paket – Rhodiolin i Stress Management za lakši dan

, , , , ,

Rhodiola jača i tonizira živčani sustav, jača imunološki sustav te potiče psihičku i tjelesnu izdržljivost. STRES MANAGEMENT kompleksna formula prirodnih B vitamina, obogaćena vitaminom C i magnezijem, nužnih za normalno funkcioniranje metabolizma i živčanog sustava.

Kupnjom ovog paketa ostvarujete pravo na GRATIS UČLANJENJE i BEZ POŠTARINE!

Tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

600.76 Kn (79.73 €) 450.57 Kn (59.80 €)

Antistres paket – Rhodiolin

Antistres paket: Najvažnije djelatne tvari u biljci Rhodiola rosea su rozavin i salidrozid koji putem adaptogenog djelovanja ublažavaju štetne učinke kroničnog stresa. Rhodiola jača i tonizira živčani sustav, jača imunološki sustav te potiče psihičku i tjelesnu izdržljivost.

Stres je definiran kao skup reakcija prilagodbe organizma na razne poticaje (stresore) kao što su užurbanost, neizvjesnost, buka, infekcije, zagađenje itd. Za čovjeka današnjice važno je razumjeti kronični stres koji uzrokuje promjene u hormonskoj ravnoteži, umanjuje tjelesnu snagu, štetno djeluje na mentalno zdravlje, doprinosi emocionalnoj nestabilnost, depresiji, nesanici i razdražljivosti.

Kroničan stres slabi naš imunitet, doprinosi pojavi krvožilnih bolesti i srčane aritmije, sudjeluje u razvoju dijabetesa, slabi seksualne funkcije, ubrzava starenje i razvoj karcinoma. Zbog toga je kontrola i regulacija stresa bitan preduvjet sprečavanja bolesti suvremenog čovjeka. Rhodiola Rosea ima sposobnost smanjiti pretjeranu reakciju organizma domaćina na stresore, kao i smanjiti štetne učinke stresora.

Antistres paket – primjena Rhodiole rosee:

  • Neurološki sustav – doprinosi proizvodnji serotonina i dopamina (smanjenje osjećaja boli, depresije…)
  • Tjelesna sposobnost – povećava tjelesnu izdržljivost, potiče izgradnju mišića i sintezu skladišta energije (ATP, kreatin fosfat), što je od velike važnosti za iscrpljene i kronično umorne osobe, a naročito za srčane bolesnike.
  • Mentalna sposobnost – prirodno sredstvo za dostizanje vrhunskih umnih sposobnosti
  • Emocionalno zdravlje – promjene raspoloženja, depresija, nesanica, seksualno zdravlje
  • Zdravlje srca i krvnih žila – pozitivno djeluje kod aritmije, doprinosi regulaciji krvnog tlaka
  • Imunološki sustav – štiti imunološki sustav koji je posebno osjetljiv na povećane razine hormona stresa
  • Dijabetes, pretilost – bolja regulacija glukoze
  • Endokrini sustav – potpora funkcije štitne žlijezde
  • Neplodnost – koristi se kod problema neplodnosti u oba spola

AKTIVNI SASTOJCI RHODIOLINA (120 kaps)

100 mg rhodiola rosea
5 mg cink
Sastojci:
emulgator: mikrokristalinična celuloza, želatina, Rodiola crvena, cinkov bisglicinat

Antistres paket – Stres Management

B vitamini su uključeni u gotovo sve važne procese u organizmu, a kako ih tijelo nema mogućnosti uskladištiti, potrebno ih je osigurati putem hrane i nadopuna. Najznačajnija uloga koju pripisujemo ovoj skupini vitamina je uloga u proizvodnji stanične energije, dakle bez njih nema pretvorbe hrane (šećera) u energiju koja pokreće naše stanice i organe. Dakle, svaki manjak B vitamina imat će za posljedicu i manje energije na raspolaganju organizmu za rast i obnovu.

Oni sudjeluju i u sintezi hormona, bjelančevina, enzimskim reakcijama (pogotovo važan B6), stvaranju eritrocita (B12), te ugradnji željeza u hemoglobin (B2 riboflavin). Pantotenska kiselina (B5) važna je za normalno funkcioniranje nadbubrežne žlijezde, a B6 (piridoksin) za proizvodnju serotonina, čime doprinosi zdravlju živčanog sustava. Manje poznati vitamin PABA (para-aminobenzojeva kiselina)  koristan je za zdravlje ženskog hormonskog sustava pogotovo u menopauzi. Folna kiselina ključna je za stanični rast i replikaciju, jer sudjeluje u sintezi DNK i RNK, a koristi se kod liječenja slabokrvnosti, jer poboljšava iskorištenje željeza.

B vitamini važna su karika u održavanju zdravlja srca i krvnih žila! Velike količine B vitamina, posebno niacina B3kolina te inozitola, potrebne su u borbi protiv povišenog kolesterola u krvi (LDL kolesterol) i u sprječavanju stvaranja naslaga na krvnim žilama.

Borba protiv infekcija također traži potporu B vitamina. Tu nam posebno pomažu B12 (cijanokobalamin) te B6 (piridoksin).

Antistres paket – Naši živci i naš mozak također vole B vitamine!

Posebno su značajni tiamin B1B12kolin te inozitol. Pomanjkanje B vitamina može uzrokovati promjene u umnim sposobnostima (slabljenje pamćenja), glavobolju, poremećaje sna, osjećaj napetosti i tjeskobe, te razdražljivost. Kod svih tih stanja učinkovit je unos većih doza B vitamina, a posebno je značajna uloga riboflavina B2 kod osoba koje pate od migrene i jakih glavobolja. B vitamini se, uz neke antioksidanse, navode kao najzaslužniji u obnavljanju moždanih djelatnosti i bržeg oporavka nakon moždanog udara. Iako smo uvjerenja da nam je prehrana dostatan izvor vitamina B skupine, istraživanja govore drugačije. Manjak vitamina B prisutan je kod znatnog dijela stanovništva, a posebno su ugrožene osobe kod kojih je, zbog poremećene crijevne flore (tzv. crijevna disbioza), upalnih bolesti crijeva ili bolesti metabolizma (dijabetes), smanjeno upijanje vitamina B u krvotok.

AKTIVNI SASTOJCI STRES MANAGEMENTA (100 tbl)

100 mg kolin
100 mg inozitol
  60 mg vitamin C
  30 mg magnezij
  15 mg niacin
    5 mg pantotenska kiselina
    2 mg vitamin B6
1.8 mg vitamin B2
1.3 mg vitamin B1
100 µg folna kiselina
    2 µg vitamin B12
Sastojci:
stabilizator (celuloza), kolin, inozitol, tvari protiv zgrudnjavanja (kalcijev karbonat, masne kiseline,magnezijeve soli masnih kiselina i silicijev dioksid), L-askorbinska kiselina, tvar za povećanje volumena (umrežena natrijeva karboksi metil celuloza), magnezijev bisglicinat, nikotinamid, kalcijev D-pantotenat, piridoksin HCl, riboflavin, tiamin HCl, prirodno bojilo (riboflavini), pteroilmonoglutaminska kiselina, cijanokobalamin.

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.