Vaša košarica je prazna!
Košarica Plaćanje
Košarica ukupno: 0.00 Kn (0.00 €)
Registracija | Login

Probiotik AC Zymes Plus – 6 milijardi aktivnih probiotičkih bakterija

, , , , , , , ,

Proizvod AC-Zymes PLUS sadrži 6 milijardi aktivnih probiotičkih bakterija u jednoj kapsuli i to 6 vrsta koje naseljavaju tanko i debelo crijevo – Lactobacillus acidophilus, Lactobacillus bulgaricus, Lactobacillus plantarum, Lactobacillus rhamnosus, Bifidobacterium longum i Bifidobacterium breve. Sadrži i fruktooligosaharide – prebiotička vlakna koja služe kao izvor hrane korisnim crijevnim bakterijama čime se potiče njihov rast i opstanak u crijevima, kao preduvjet zdravlja tankog i debelog crijeva.

Tečaj konverzije kune u euro: 1 euro = 7,53450 kuna

360.65 Kn (47.87 €) 270.49 Kn (35.90 €)

“Smrt vreba U CRIJEVIMA” – Hipokrat

Ova poznata misao potječe iz vremena prije mikroskopa. No ipak, tvrdnja da u crijevima leži izvor zdravlja ili bolesti, danas i višestruko dokazana, ne može biti točnija! Stoga nas veseli što smo na hrvatsko tržište doveli probiotik AC Zymes Plus – novi proizvod iz porodice simbiotika, koji u svakoj kapsuli donosi šest milijardi 6 pomno odabranih probiotičkih sojeva!

U početku bijaše… bakterija!

U današnjem vremenu kada čovjek razmišlja o mogućnostima naseljavanja Marsa i ulaže u nove tehnologije koje će do toga dovesti, bilo bi puno mudrije da redovno naseljava svoja crijeva prijateljskim bakterijama. Naša crijeva zaslužuju biti kolonizirana barem par puta godišnje, jer su prijateljski mikroorganizmi neophodni za zdravo funkcioniranje organizma. Prema najnovijim istraživanjima, mikroorganizmi potrebni za zdrave životne funkcije počinju se naseljavati u tijelu bebe već prilikom porođaja, pri prolasku kroz rodni kanal, ili u dodiru s majčinim grudima ili bočicom za hranjenje čim se izloži zraku. Pa neka kolonizacija makrokozmosa počne u našem mikrokozmosu! Probiotik AC Zymes Plus za kolonizaciju našeg mikrokosmosa!

Je li unutra sve u redu?

Svima nam je poznat osjećaj nemirnog želuca, nadutosti, problema s probavom – proljeva, zatvora ili mučnine. U slučaju nelagode u crijevima ili sindroma iritabilnog crijeva IBS često ne možemo identificirati uzrok, jer se može pojaviti kao simptom dugotrajnog, neželjenog razdoblja stresa koji se javlja u jesenskom razdoblju.

Stres se smatra glavnim uzročnikom narušene ravnoteže crijevne flore, no antibiotske kure, kao i doticaji sa stranim “bakterijskim kulturama” tijekom infekcija ili putovanja, mogu također tome doprinijeti. Osim što stres pogađa polovicu naših članova, svaka peta osoba se bori i s probavnim problemima, a stanje našeg gastrointestinalonog sustava je iznimno važno s obzirom da se 80% našeg imunološkog sustava nalazi u crijevima. Našu kožu, crijeva i druge organe naseljeva flora koja ih održava zdravima. Ova flora je tako jedinstvena, poput otiska prsta, i ima mnogo važniju ulogu u našem životu nego što se do nedavno smatralo. Osim velikih individualnih razlika, raznovrsnost sastava crijevne flore je također povezana i s kvalitetom našeg zdravstvenog stanja.

U crijevima živi otprilike 400-500 vrsta bakterija, a smatra se da postotak korisnih crijevnih bakterija naspram onih štetnih treba iznositi oko 85%. Alarmirajući je podatak istraživanja da broj korisnih bakterija u debelom crijevu modernog čovjeka često ne prelazi 12%.

Probiotik AC Zymes Plus

Termin probiotik doslovno znači za život (pro biota), a označava žive mikroorganizme koji pozitivno utječu na domaćina tako što poboljšavaju ravnotežu crijevne mikroflore te putem djelovanja u probavnom traktu pomažu u održavanju zdravlja imunološkog sustava. Probiotici imaju višestruku zadaću – sprečavaju razmnožavanje drugih štetnih mikroorganizama, pomažu razgradnju te upijanje mikro i makro hranjivih tvari (posebno mineralnih soli), potiču kretnje crijeva, sudjeluju u metabolizmu lijekova, a mogu sintetizirati i neke vitamine (K, B, folna kiselina), te utječu na oba imuniteta – specifični putem poticanja proizvodnje protutijela, te na onaj nespecifični, putem povećanja djelovanja bijelih krvnih zrnaca. Acidofilne bakterije sintetiziraju antibiotik kolicin, u čijoj se neposrednoj i daljnjoj mikrookolini razvijaju uvjeti koji su izrazito nepovoljni za obitavanje raznih uzročnika bolesti, poput mikrokoka, klostridija, nekih koli bakterija i gljivica.

Probiotici omogućavaju bolji rast i razvoj djece, korisni su kod upalnih bolesti crijeva, umanjuju znakove alergije i preosjetljivosti na hranu, kemijske tvari i čimbenike iz okoliša, pomažu u sprečavanju osteoporoze, pomažu u čišćenju jetre, reguliraju pokretljivost crijeva, pomažu u uklanjanju teških metala i ostalih štetnih tvari koje dospijevaju u hranu, sprečavaju nastajanje neugodnog zadaha iz usta, koji je čest pratilac dispepsija uslijed poremećaja crijevne flore, te pomažu kod rješavanja akni i drugih kožnih poremećaja. Njihovo korištenje posebno se preporučuje nakon liječenja antibioticima te u slučajevima povećanog stresa, napetosti i alergija.

Probiotik AC Zymes Plus – nezadrživa snaga rasta imuniteta!

UPOTREBA:

1 kapsula dnevno ili prema savjetu stručne osobe

 

AKTIVNI SASTOJCI:

1 E+9 cfu Lactobacillus acidophilus
1 E+9 cfu Lactobacillus bulgaricus
1 E+9 cfu Lactobacillus plantarum
1 E+9 cfu Lactobacillus rhamnosus
1 E+9 cfu Bifidobacterium longum
1 E+9 cfu Bifidobacterium breve
200 mg vlakna inulina (iz korijena cikorije, Cichorium intybus)
NAŠI OSTALI PROBIOTICI:

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.