Vjerojatno je mali broj ljudi koji nikada u životu nisu iskusili malo ludog provoda. A da li se onda sjećate i neprijatne situacije sljedećeg dana, kada ste prisiljeni da izostanete sa sastanka, ili isti otkažete zbog pretjerane zabave koja je suviše dugo trajala prethodne noći? Ili kada idete na odmor iz istog razloga? A kada biste najradije ostali u krevetu po cio dan zbog mamurluka, ali jednostavno ne možete reći svom trogodišnjaku da je mami potreban slobodan dan! # Party Up – rješenje za sve!

Neprijatne posljedice alkohola

Što se događa u vašem tijelu u tom slučaju? Nastaju prilično otrovni kemijski spojevi u organizmu uslijed djelovanja alkohola, što je praćeno dehidracijom velikog nivoa, jer alkohol diuretički istiskuje vodu iz tijela. Ukupna posljedica ovih procesa je zapravo kombinacija nemirnog želuca ujutro sljedećeg dana.

Zabave i okupljanja sa prijateljima i porodicom Ako ste već odlučili da pijete, činite to odgovorno i umjereno. Međutim, ako je već prekasno, tu smo da Vam pomognemo. Od sada Vam je najbolje da uvijek imate #partyUp kod sebe u džepu, bilo da je riječ o fešti sa prijateljima, porodičnim svečanostima, zabavi, koncertu ili nekoj manifestaciji u firmi. Uzimate 1 kapsulu prije događaja, a 2  kasnije prije nego što odete u krevet. A još je bolje ako imate i malo više od toga kod sebe, jer nikada se ne može znati kome će još zatrebati.

party# Party Up – Kompleksni mehanizam djelovanja

Kako djeluje ovaj proizvod? Mehanizam djelovanja je izuzetno složen. Pored toga što cilja na zaštitu jetre i podržava funkcioniranje, također djeluje i na direktno smanjenje neprijatnih posljedica konzumiranja alkohola. Sve to ostvaruje putem 14 aktivnih sastojaka i na 5 nivoa!

#partyUp je proizvod koji je bio tražen, i koji je nedostajao iz ponude u mreži, a sadašnja kompleksnost čini ga zaista jedinstvenim i posebnim na tržištu. Sadrži jedinstvenu kombinaciju najboljih vitamina, minerala, aminokiselina, antioksidante i ljekovite biljke.

# Party Up – Zaštita, „gašenje požara”, regeneracija

Pogledajmo kako određeni aktivni sastojci podržavaju funkcioniranje vašeg tijela:
• Aminokiseline koje sadrže sumpor, kao i dobro poznati šareni čkalj doprinose zaštiti jetre i pružaju dodatnu podršku pravilnom funkcioniranju.
• Nopal i đumbir umiruju želudac.
• Dvije vrste ženšena stabiliziraju nervni sustav, pomažu Vam da razbistrite glavu i poboljšate koncentraciju.
• Magnezij i cink dopunjuju osiromašene zalihe minerala i pomažu u razgradnji alkohola.
• Vitamini C, B1, B6 i folna kiselina, zajedno sa gamalinolenskom kiselinom pomažu regeneraciju organizma, i jačaju imuno sustav.

# Party Up – Prirodno i nježno

Cilj nam je bila prirodnost i nježnost ne samo prilikom odabira glavnih aktivnih sastojaka, već i tokom procesa proizvodnje.
Zahvaljujući tome, nećete unositi u tijelo hemijske stimulanse ili vještačke aditive kao što su sredstva za bojenje, konzervansi ili arome. Takođe smo izbjegavali upotrebu sastojaka životinjskog porijekla, tako da i vegetarijanci takođe mogu mirne savjesti koristiti proizvod. Nismo dodali ni kofein, tako da možete slobodno nastaviti da primjenjujete svoj uobičajeni dnevni ritual kafe!

# party Up aktivni sastojci po kapsuli:

Vitamin C (kao L-Askorbinska kiselina) 40.0 mg
Vitamin B1 (kao tiamin-hidrohlorid) 100.0 mcg
Vitamin B6 (kao piridoksin-hidrohlorid) 250.0 mcg
Folna kiselina 50.0 mcg
Magnezij (kao magnezijum-bisglicinat) 60.0 mg
Cink (kao cink-bisglicinat) 1.5 mg
Prah lista nopal kaktusa (Opuntia ficus-indica, list) 50.0 mg
Suvi ekstrakt sjemena šarenog čkalja
(DER 25-30:1; stand. na 80% silimarina; Silybum marianum, seme)37.5 mg
Metionin (L-Metionin) 37.5 mg
Cistein (L-Cistein) 37.5 mg
Prah korijena sibirskog ženšena (Eleutherococcus senticosus) 25.0 mg
Prah korijena đumbira (Zingiber officinale, korijen) 15.0 mg
Gama linolenska kiselina iz sjemena borača (GLA; Borago officinalis, sjeme)15.0 mg
Prah korijena koreanskog (crvenog) ženšena (Panax ginseng, korijen) 15.0 mg
Ostali sastojci: Hidroksipropil metilceluloza, koncentrat
pirinča, silicijum dioksid.
Upotreba: 2 kapsule dnevno!

Pažnja!

#partyUp ne sprječava trovanje alkoholom. Molimo vas da konzumirate alkohol odgovorno! Česta i prekomjerna konzumacija alkohola
šteti zdravlju i nije preporučljivo! Trudnice i dojilje trebaju izbjegavati konzumiranje alkohola!

Korištena literatura i izvori:

Red ginseng relieves the effects of alcohol consumption and hangover symptoms in healthy men: a randomized crossover study – Lee et al., Food Funct., 2014, 5, 528; Interventions for preventing or treating alcohol hangover: systematic review of randomised controlled trials – Max H Pittler et al., BMJ. 2005 Dec 24;331(7531):1515-8. ; Ginger in gastrointestinal disorders: A systematic review of clinical trials – Bodagh et al., Food Sci Nutr. 2019 Jan; 7(1): 96–108.; Antioxidant Treatment and
Alcoholism – Camila S. Silva, PhD et al., in Molecular Aspects of Alcohol and Nutrition; Cactus (Opuntia ficus-indica): A Review on its Antioxidants Properties and Potential Pharmacological Use in Chronic Diseases – Ulises Osuna-Martínez et al., Nat Prod Chem Res
2014, 2:6

 

#partyUp – za smanjenje mamurluka i potporu jetri

 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.