Zrak koji udišemo sve je siromašniji kisikom, pogotovo u urbanim mjestima. Stoga je suplementacija kisika izuzetno korisna. Dodatni kisik se može osigurati uzimanjem napitaka obogaćenih kisikom, udisanjem kisika u barokomori, te primjenom kupki obogaćenih kisikom.
Kapi kisika OxyMax sadrže 12.000 puta veću količinu kisika nego obična voda! OxyMax je formula koja sadrži kemijski vezan, biološki iskoristiv kisik. Dovoljno je ukapati ga u čašu vode i spremni ste za oksigenaciju vašeg organizma.

OxyMax – rješenje za kronični nedostatak kisika

Kisik je najvažniji, ali ujedno i najdeficitarniji element, a njegov je nedostatak podloga za većinu kroničnih bolesti današnjice

Kisik i virusi

Funkcija svake stanice i svih organa izravno ovisi o količini raspoloživog kisika. Njegovom nedostatku pridonosi loša prehrana, stres, toksini iz okoline, nekretanje, površno disanje itd. Značajan broj istraživanja nekoliko desteljeća unazad otkriva nam vezu između niskog sadržaja kisika i razvoja mikroorganizama u ljudskom tijelu. Dr. H. Kief među prvima je izvodio pokuse na svojim pacijentima, u kojima je uništavao viruse i bakterije kroz hiper-oksigenaciju pacijentove krvi.

Dr. Rosenow, poznati bakteriolog Mayo klinike, svojim je istraživanjima pokazao da se mikroorganizmi mogu kontrolirati korištenjem kisikom bogatih suplemenata, kao što je primjerice OxyMax.

Dr. Harris u svojim istraživanjima (1998.) zaključuje da su patogeni mikroorganizmi anaerobi tj. da žive i napreduju pri niskim koncentracijama kisika, dok ih dobro oksigenirana sredina ubija.

Dr. P. Kidd, pak, kaže: “Možemo govoriti o nedostatku kisika kao najvećem uzroku svih bolesti.”

kapi kisikaKapi kisika – istraživanja

Najcitiraniji radovi na ovome području govore u prilog tome da kisik ometa i oštećuje integritet ovojnice virusa kroz proces peroksidacije fosfolipida i lipoproteina.  Virusi i paraziti dijele se na porodice, ovisno o njihovoj strukturi, tipu genoma i načinu replikacije. Strukturu mnogih virusa čini fosfolipidna ovojnica (ovojnica s masnim komponentama) s glikoproteinskim dijelovima. Ona obavija virusnu kapsulu unutar koje se nalaze i DNK, RNK i strukturalni proteini. Takvi virusi (Herpes virusi, Cytomegalovirus, Epstein-Barr, Paramyxoviridae (zaušnjaci), Orthonyxoviridae (influenca), Retroviridae (HIV) osjetljivi su na kisik koji direktno oksidira dijelove ovojnice te tako onesposobljava virus. Ovakvo oštećenje ovojnice virusa znači i gubitak infektivnosti / virulentnosti.

U jednom su istraživanju polio virusi bili izloženi djelovanju kisika u obliku ozona. Nakon 30 sekundi 99% virusa bilo je inaktivirano, tj. bilo im je onemogućeno umnažanje u stanici domaćina. Analiza je pokazala oštećenja na bjelančevinama ovojnice, čime je poremećena sposobnost prijanjanja na stanicu domaćina. Istodobno je utvrđeno i pucanje RNK virusa na dva dijela, dovodeći do poremećaja u replikaciji.

 

Kisik i naše stanice

Kisik ima sposobnost direktno ući u naše stanice te potaknuti stanično čišćenje. Stanice koje su zaražene virusima i bakterijama razlikuju se od zdravih stanica, jer im slabi struktura stanične membrane. Stabilizirani kisik u obliku peroksida (OxyMax) u našoj se krvi, uz pomoć enzima katalaze, oslobađa na aktivni kisik i vodu. Aktivirani kisik, zbog promjena u električnim i kemijskim svojstvima membrane, ima afinitet vezanja za virusima oštećene stanice te za bolesne stanice. Membrana bolesne stanice pri tome oksidira, pa se virusi i bakterije iz zaražene stanice oslobađaju u krvotok. Slobodni aktivirani kisik (OxyMax) prisutan u krvi sada oksidira tako oslobođene nametnike. U studiji proučavanja utjecaja kisika na bakteriju Echerichia coli utvrđeno je da je došlo do prodora kisika kroz staničnu membranu te do reakcije s bakterijskom DNK, pri čemu je struktura zatvorene cirkularne uzvojnice (spirale) DNK promijenjena u otvorenu uzvojnicu, čime je gotovo onemogućeno umnažanje bakterije.

Kapi kisika – osnovni element života

Kisik se u naš organizam uglavnom unosi disanjem, ali to je moguće i putem kože i sluznice probavnih organa. Jednom kada dospije u naš organizam, kisik se krvlju prenosi do stanica. Čak 99% kisika koji se prenosi vezan je za hemoblogin (Hb) koji se nalazi u crvenim krvnim zrncima, a ostatak kisika (cca 1%) se prenosi otopljen u krvi. Danas, kada su naše potrebe za kisikom povećane, a njegova količina u zraku smanjena, imamo praktično rješenje i mogućnost korištenja stabiliziranog kisika u kapima.

Ovaj oblik kisika je izuzetno iskoristiv jer je kemijski vezan slično kao u hemoglobinu. U slučaju stabiliziranog kisika, kisik je dio složenije molekule koja se, u doticaju s kiselinom u želucu, razlaže i oslobađa kisik. Dakle, stabilizirani kisik je u obliku koji je dostupan djelovanju staničnih enzima koji kidajući te kemijske veze, oslobađaju kisik koji nam je potreban. Tako oslobođeni kisik ulazi u krvotok i time se količina kisika koja nije vezana za hemoglobin u crvenim krvnim zrncima podiže.

Povoljni učinci stabiliziranog kisika (kapi kisika)

  • Povećava količinu kisika u krvi.
  • Povećava proizvodnju energije.
  • Pospješuje procese detoksikacije organizma.
  • Pomaže bržem zacjeljivanju i obnovi tkiva.
  • Pomaže rad jetre, mozga i živčanog sustava
  • Potpora imunitetu, kod alergija, infekcija, problema disanja…

Dr. József Kohán (CaliNews 271)

Tekući stabilizirani kisik – pomoć u svakodnevnom životu

Kisik, je baš kao i voda, neophodan za uravnoteženo funkcioniranje organizma. Ekstremne situacije, poput intenzivnog vježbanja ili planinarenja, ali i različiti kronični problemi koji se često javljaju, kao i pušenje mogu uzrokovati nedostatak kisika, što dugoročno ima štetan učinak na naše stanice, jer je kisik esencijalan za brojne procese – dovoljno je pomisliti samo na procese stvaranja energije.

Uzevši u obzir sve navedeno, dok udišemo zagađeni zrak, možemo razumjeti osobe koje žele povratiti ravnotežu, uključujući i one koji su npr. odabrali vodu obogaćenu kisikom, odnosno nastoje dobiti dodatan kisik iz mineralnih voda obogaćenih kisikom (kao prevencija ili čak kao lijek). Ipak, potrebno je istaknuti da kisik fizički rastopljen u vodi znači samo male količine kisika, koji se osim toga i slabo apsorbira.

S druge strane, visokokvalitetni tekući, stabilizirani kisik obogaćen kisikom kemijskim putem „napravljen“ je tako da enzimi mogu cijepati kemijske veze i na taj način osloboditi kisik koji nam je potreban, tj. organizam ga jednostavno može iskoristiti; iz usne šupljine se može apsorbirati za 2-5 minuta, a iz želuca za 12-15 minuta.

Kapi kisika – alkalizacija

Tekući stabilizirani kisik je izrazito alkalan i vrlo stabilan, ali samo dok ne dođe u doticaj sa želučanom kislinom. Tada dolazi do jake reakcije, tijekom koje nastaju molekularni kisik i kloridni ion koji djeluju poput dezinficijensa. Tom reakcijom u krvotok ulaze velike količine kisika potrebnog za procese stvaranja energije, i nastaju spojevi koji uništavaju viruse i bakterije.
Proizvod se može koristiti i za vanjsku primjenu, kao izvrsno dezinfekcijsko sredstvo, jer prema istraživanjima uspješno uništava nekoliko vrsta bakterija (Salmonella, E.coli, Candida, Streptococcus), te se uz to može koristiti i kao prirodno sredstvo za dezinfekciju kod ogrebotina, posjekotina i ranica.

Tekući stabilizirani kisik može biti idealan na putovanjima, kada čista, pitka voda nije uvijek dostupna. Stavite 20 kapi kisika u 1 litru vode, malo pričekajte i zatim možete piti! Osim na putovanjima, može se koristiti i u kućanstvu: poprskajte po povrću, voću, i na taj način možete spriječiti razmnožavanje bakterija.
Kao što vidite, ovaj proizvod može biti koristan u svakodnevnom životu, jer ne samo da pomaže tjelesnu opskrbu kisikom, već može pomoći i u uništavanju patogena.

CaliNews 298

Izvor:
Dr. Kohán J. – Mit jelent a „folyékony stabilizált” oxigén? (What does „liquid stabilized oxygen” mean? ) 2011.
Dr. Kohán J. – A víz – és a különbözo˝ oxigénterápiák összehasonlítása (Comparison of different water and oxygen therapies) II., 2008.

OxyMax – za bolju opskrbu kisikom svih tkiva i stanica

 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.