Detoksikacija je nužan preduvjet zdravog života. Detoksikacija je temelj dobrog imuno sustava! Oslobodite tijelo od otrovnih tvari!

Paleta proizvoda u CaliViti kojom možemo pomoći u detoksikaciji je zaista velika. Za vas smo pripremili posebnu kombinaciju kojom možete počastiti i počistiti svoj organizam! Ocean 21 će vas detoksicirati na dubinskoj razini čisteći vaše stanice od nagomilanih toksina, te vas istovremeno mineralizirati.LiverAidće pomoći vašoj jetri da se obnovi, a jetra je ključ svakog mršavljenja i obnavljanja. Ulje origana  je tu da očisti vaš probavni sustav od gljivica i parazita. Detoksikacija koja se redovito provodi, omogućava zdraviji i kvalitetniji život!

Detoksikacija je nužan preduvjet zdravog života

Čišćenje probavnog sustava, jetre, stanično čišćenje, čišćenje od parazita i gljivica…, je temelj zdravlja. Osim toga, ono je i dio naše kulture. Post i gladovanje, tj. odricanje od hrane dio su naučenih ljudskih potreba. Čišćenje organizma poznato je i životinjama. Svaki put kada vaš pas ili mačka preskoče obrok i umjesto uobičajene hrane, žvaću određene travke, oni sprovode čišćenje organizma.

Nikada u svojoj povijesti ljudski organizam nije bio suočen s takvim rasponom, količinom i raširenošću otrovnih i škodljivih tvari.Najmanje što možemo učiniti za sebe je, s vremena na vrijeme, pomoći našem sustavu da očisti i ukloni toksine iz tijela. U tome će vam uz CaliVitine proizvode pomoći i vježbanje i dovoljno sna. Također i vježbe disanja te laganija prehrana bogatija voćem i povrćem. Problem je što se danas zaboravilo na ovaj važan princip i što je hrana postala izvor bolesti, a ne zdravlja. Problem je što se organizmu ne omogućuje da odmori od stalnog unosa hrane i pića. Hrana i prehrambene navike, umjesto da revitaliziraju i liječe, često osiromašuju i truju organizam. Srećom, uz malo volje i pokoji savjet, možete to promijeniti mijenjajući svoje navike.

Redovna detoksikacija – temelj dobrog imuno sustava!

Zimski period je za svakoga period opterećenih vrijednosti života. Školska godina je u svom punom zamahu, poslovne obveze često su velike i teške, što znači da se u kratkom vremenu imate multipliciran, fizički i psihički teret. Na jelovniku je manje svježeg voća punog vitamina, a i manje vremena se može provoditi u rekreaciji na otvorenom. Uz povećani psihički napor i hladnije vrijeme, povećava se razina hormona stresa, zbog čega većina ljudi barem jednom podlegne običnoj prehladi ili virusnoj infekciji. Kako bi se lakše suočili s ovim izazovima, organizam  treba držati u pripravnosti. Ne smijemo zaboraviti održavati unos esencijalnih vitamina i minerala kako kasnije, ne bismo patili od njihova nedostatka.

Detoksikacija u proljeće i jesen

Svako proljeće i jesen, također možemo iskoristiti za kuru detoksikacije.  Tako možemo  tijelo oslobodili otrovnih tvari te ga  pripremiti za period koji dolazie. Riješite se slatkiša i kave (možete ju zamijeniti alternativnim oblicima, primjerice ječmenom kavom).  Oslobodite se gaziranih pića, te razno raznih grickalica opterećenih prženim masnoćama i konzervansima. Potrudite se dnevno popiti najmanje 2 litre vode. Naša je preporuka da pomiješate Ocean 21 ili  Klorofil (ili još bolje zajedno!) u boci vode te tako pripravljen napitak pijuckate tijekom dana. Svaka detoksikacija za cilj ima pokrenuti otrove iz stanica i međustaničnih prostora te ih dovesti do jetre.  Jetra treba obaviti one najprljavije poslove – svaki otrov neutralizirati i učiniti pogodnim za uklanjanje urinom. Zato je važno pomoći jetri u njenom poslu. Za to postoje jako dobar proizvodLiver Aid – za dodatno čišćenje vaše jetre.

Svi znamo da je zimska prehrana teža i kaloričnija. Tko bi nakon kolinja odolio odlasku na tavan i kušanju svih zimskih delicija naših krajeva (grah s buncekom, čvarci, krvavice…) i kolača (buhtle, gibanice, pogačice s čvarcima…). Ova hrana, osim što je kalorična, sadrži neke štetne tvari koje nastaju prilikom dimljenja i prženja hrane, a također doprinosi povećanom nastanku kiselina u tijelu, pa će nam tijekom zime najbolji pomagač biti KlorofilOn ćedodatno pomoći pri eliminaciji otrovnih i potencijalno karcinogenih tvari, ali i u uspostavljanju kiselo bazne ravnoteže, kao važnog čimbenika zdravlja. Isto pravilo vrijedi i nakon ljeta, kad smo skloni unositi u organizam raznorazne ljetne koktele, slastice, sladolede, pice, hamburgere, kebabe, tople sendviče, jesti po restoranima i fast foodovima itd., dakle svvejedno opteretimo tijelo s raznoraznim otrovima. 

Ocean 21 – dubinsko čišćenje toksina!

Ocean 21 je riznica biološki aktivnih tvari morskog i kopnenog bilja. Pomaže u alkalizaciji i remineralizaciji organizma. To su dva usporedna procesa koja predstavljaju temelj za obnovu organizma, samoiscjeljenje i jačanje imuniteta. Uklanjanje umora, iscrpljenosti, povratak hormonske ravnoteže, aktivnost cjelokupnog enzimskog sustava, obnova imuniteta, liječenje ozbiljnih bolesti i tegoba itd. započinju procesima alkalizacije i remineralizacije. To je temelj koji se ne može zaobići i iza kojega slijede svi drugi procesi čišćenja.

Jeste li znali?

Već sama činjenica da srednjoeuropski stanovnik godišnje u sebe unese prosječno 3-4 kg čiste kemije, razlog je za alarm i poduzimanje konkretnih koraka. Broj i raznovrsnost te mehanizam djelovanja ovih kemikalija oduzeo bi tisuće stranica, no izdvojimo tri vrlo česta.

  1. Dioksini i furani. Furan je genotoksičan spoj iz skupine dioksina, koji nastaje uslijed zagrijavanja šećerima bogate hrane. Tako mi 90% ukupnog furana unosimo hranom, dok ostatak u organizam dospijeva udisanjem zagađenog zraka i pijenjem vode. Izvori su dječja hrana s bananama i krumpirom, prerađevine krumpira, kompoti u konzervama, kava, kruh, konzervirano povrće i voće, termički obrađeno voće, mlijeko, svinjetina, govedina, perad, duhan.
  2. Akrilamidi. Drugi opasan spoj, koji ističemo zbog njegove nevjerojatne raširenosti u suvremenoj prehrani je akrilamid koji nastaje prženjem i termičkom obradom hrane. Najviše ga ima u prženim krumpirićima, čipsu, kruhu, kavi, duhanu. Skupina istraživača (Pelle Thonning Olesen i sur.) je 2008. uspjela dokazati poveznicu između povišene razine hemoglobin-akrilamida i raka dojke. Naročito za razvoj estrogenski pozitivnih tipova raka. Istraživači Janneke Hogervorst i suradnici su 2007. utvrdili vezu između povećanog unosa akrilamida i veće pojavnosti raka jajnika i endometrija kod post-menopauzalnih žena.
  3. Kloropropanoli. Spoj poznat kao 3-MCPD (kloropropanoli) nastaje zagrijavanjem hrane koja sadrži ulja u kombinaciji sa soli. Najviše ga sadrže prepečenac, kruh, peciva, sojini umaci, margarin, mesne prerađevine, neke vrećice za čajeve, krekeri, hamburgeri, a karcinogenost je povezana s njegovom genotoksičnošću.

LiverAid – za jetru kroz koju sve prolazi

Svaka detoksikacija za cilj ima pokrenuti otrove iz stanica i međustaničnih prostora te ih dovesti do jetre koji trebaju obaviti one najprljavije poslove. Jetra svaki otrov  treba neutralizirati i učiniti pogodnim za uklanjanje urinom. Zato je važno pomoći jetri u ovom procesu.

Detoksikacija se u jetri odvija u dvije faze: u prvoj se fazi uglavnom radi o oksidaciji za što nam je potreban kisik (tjelesna aktivnost i vježbe disanja). Za drugu fazu je nužna prisutnost aminokiselina sa sumporom – metionina i cisteina, B i C vitamina. LiverAid je jedinstvena formula po objedinjavanju najvažnijih sastavnica za zaštitu jetre i u konačnici organizma u cjelini.

Oregano oil – za uklanjanje sluzi i štetnih mikroba

Začinsku biljku mravinac ili origano treba imati svaki dom, ne samo kao začin za pizzu, nego prvenstveno kao dobrodošlo sredstvo prve pomoći. Znate li da se ulje origana smatra jednim od najboljih prirodnih sredstava za sprječavanje širenja gljivica u tijelu uključujući Candida i Aspergillus vrste. Zahvaljujući snažnom protumikrobnom djelovanju ulje origana možemo uspješno primjeniti kod prehlade, gripe, tegoba sa sinusima i infekcija dišnog sustava. Također kod želučano-crijevnih infekcija, za razrjeđivanje sluzi i lakše iskašljavanje te kao spazmolitik kod crijevnih grčeva, glavobolje, menstruacijskih grčeva itd.

Oregano oil sadrži uljni macerat biljke Origanum vulgare ssp.hirtum, podvrstu bogatu esencijalnim uljima. Biljka ima dva glavna sastojka, fenolne spojeve timol i karvakrol, izrazitog antimikrobnog djelovanja od kojih je karvakrol, po svojim antiseptičkim svojstvima, čak 26 puta jači od sintetskih antiseptika. Laboratorijska istraživanja su pokazala djelotvornost ulja protiv različitih mikroorganizama, od bakterija, gljivica parazita i virusa. Izvana ga možemo koristiti kao sredstvo protiv prhuti, uboda kukaca, gljivičnih promjena na koži bilo izravnim nanošenjem bilo stavljanjem u tekuće sapune, šampone ili različita mazala. Ulje origana, zbog svega navedenog, koristan je sastojak svake kure čišćenja tijela.

 

 

CALIVITAMINI NA DRUŠTVENIM MREŽAMA:

Pronađite nas i na INSTAGRAMU.

Također i na FACEBOOKU.

Izvor:

CaliNews | zima 2015. |